Hoe zorg je voor een gezonde manier van leven op jouw school? En hoe maak je de stap van losse activiteiten naar een samenhangend beleid? De Gezonde School-aanpak helpt je daarbij.

Met de Gezonde School-aanpak zorg je ervoor dat een gezonde leefstijl in het DNA van jouw school komt:

• De aanpak gaat uit van wat jouw school al doet, bouwt hierop voort en sluit aan bij jouw wensen en behoeften.
  • De aanpak bestaat uit zes stappen, verdeeld over drie fases: voorbereiden, uitvoeren en evalueren.
  • Draagvlak is belangrijk voor het succes van de aanpak. Daarom is er aandacht voor draagvlak in elke stap.
  • Jouw Gezonde School-adviseur kan je bij elke stap helpen met advies en ondersteuning.
  • Moeilijk en tijdrovend? Helemaal niet! Bekijk ons filmpje om te zien welke stappen je nu al kunt nemen!

Voorbereiden

Breng de beginsituatie in kaart

Stap 1: Bepaal de beginsituatie

Zorg voor een aanspreekpunt