Op deze pagina vindt u allerlei materialen die u kunt gebruiken bij het werken met de Gezonde School-aanpak op school, zoals een voorbeeld-schoolprofiel, schoolgezondheidsplan, evaluatievoorbeelden en communicatiematerialen. 
De meeste documenten kunt u downloaden en aanpassen aan de situatie op uw school.

Onderstaande materialen geven algemene achtergrondinformatie over Gezonde School. U kunt deze uitdelen aan geïnteresseerden of gebruiken bij een presentatie tijdens bijvoorbeeld een vergadering of ouderavond.

 

Flyer Gezonde School

Wat is Gezonde School, hoe werkt het en wat biedt het programma? De Flyer Gezonde School geeft u een beknopte uitleg.

 

Presentatie Gezonde School

Presentatie Gezonde School

U kunt de presentatie Gezonde School delen met alle geïnteresseerden op school of bijvoorbeeld de werkgroep Gezonde School.

 

  • Vul de Gezonde School-matrix in. Zo krijgt u een beeld van wat uw school al doet op de pijlers Educatie, Schoolomgeving, Signaleren en Beleid. Ook krijg u zicht op wat uw school nog meer kan doen op deze pijlers.
  • Verzamel op een snelle manier alle wensen en behoeften aan de hand van vragenlijsten of groepsgesprekken. Daarbij kunt u gebruikmaken van voorbeeldvragen voor een behoeftepeiling.
  • Gebruik de discussiekaarten voor leerlingparticipatie in de klas om nog uitgebreider in te gaan op de wensen en concrete ideeën van leerlingen.
  • Doe de test Hoe gezond is jouw school? Dan weet u hoe ver uw school is met gezondheidsbevordering en wat u nog meer kunt doen.

De introductie Gezonde School is voor Gezonde School-coördinatoren die aan de slag gaan met Gezonde School.

Reacties zijn welkom!

Gezondeschool.nl stelt reacties op de materialen en de inhoud ervan zeer op prijs. Ook aanvullingen en suggesties zijn van harte welkom.
Stuur uw reactie naar: info@gezondeschool.nl.