Decoratieve foto van een jongen die een plant verzorgt in de klas als onderdeel van Gezonde School-activiteit Binnenbos

Regelmatig verschijnen er nieuw Gezonde School-activiteiten. Gezonde School-activiteiten kun je gebruiken om te werken aan een gezonde leefstijl op school. Alle Gezonde School-activiteiten zijn van een goede kwaliteit en goed uitvoerbaar in de praktijk. Hier zijn ze op beoordeeld door een onafhankelijke commissie. Er zijn Gezonde School-activiteiten voor het primair onderwijsgespecialiseerd onderwijsvoortgezet onderwijs en mbo. De activiteiten hieronder zijn onlangs erkend.

Illustratieve afbeelding uit het lesmateriaal van Je Brein de Baas?! De afbeelding toont een leerling die van alles probeert te onthouden dat in rap tempo voorbij komt

Je Brein de Baas?!

Stress, leren en omgaan met elkaar: daar voeren leerlingen het gesprek over met Je Brein de Baas?! Zo vergroten ze samen de sociale cohesie en de sociale steun binnen de school. Met Je Brein de Baas?! kun je werken aan Welbevinden in het voortgezet onderwijs.

 

Decoratieve foto van leerlingen die werken met Binnenbos: ze zijn zijn planten aan het verzorgen

Binnenbos

Met Binnenbos maken leerlingen van groep 5 of 6 hun klaslokaal groener. Zo verbeteren ze hun binnenmilieu en leerklimaat. En ondertussen leren ze van alles over planten door ze te kweken en te verzorgen. Binnenbos is geschikt om te werken aan Milieu en natuur in het primair onderwijs.

 

Blijf op de hoogte van Gezonde School-activiteiten

Regelmatig komen er nieuwe Gezonde School-activiteiten bij. Of vertelt een professional hoe er op school wordt gewerkt met een activiteit. Niks missen?Meld je aan voor de nieuwsbrief van Gezonde School

The Lab of Life

The Lab of Life is een lesprogramma om het mentale welbevinden van jongeren mee te bevorderen. Studenten leren regie te nemen over hun welzijn en onderzoeken wat het beste werkt voor hun persoonlijke situatie. Met The Lab of Life kun je dus werken aan het thema Welbevinden in het mbo.

 

Food Challenge

Met Food Challenge leren leerlingen over gezonde en duurzame voeding en de herkomst ervan. Zo gaan ze koken op een boerderij met zelf geoogste ingrediënten. Welk team maakt de beste pokébowl? Food Challenge is geschikt om te werken aan Voeding in het gespecialiseerd onderwijs en Voeding in het voortgezet onderwijs.

 

Charge Your Brainzzz

Het slapen van leerlingen verbeteren: daarvoor is Charge Your Brainzzz bedoeld. Met behulp van video’s, quizzen en slaapchallenges raken leerlingen bewust van het belang van goed slapen en de oorzaken van slecht slapen. Met Charge Your Brainzzz kun je werken aan het thema Slaap in het voortgezet onderwijs. Het is de eerste Gezonde School-activiteit voor het thema Slaap.

 

Move a-Head 1 + 1 = 3

Samenwerken, conflicten voorkomen, werken aan het zelfbeeld: zulke sociaal-emotionele vaardigheden komen aan bod met 1 + 1 = 3 van Move a-Head. Leerlingen krijgen theorie én praktijk, bijvoorbeeld met gymlessen, judolessen en lessen in het klaslokaal. Move a-Head is geschikt om te werken aan Welbevinden in het primair onderwijs en Welbevinden in het gespecialiseerd onderwijs.