Gratis moestuinzaadjes voor Smaakmissie Moestuin

Moestuin23 maart 2017 – Voeding is één van de thema’s die bij Gezonde School centraal staat. Denk hierbij aan lessen over gezonde voeding, bijvoorbeeld een Smaakmissie. Tijdens deze verdiepende lessen gaan de leerlingen zowel binnen als buiten de klas op avontuur om alles over de herkomst van eten te ontdekken.

Bewegen bevordert aandacht in de klas

22 maart 2017 - Kinderen hebben in de klas verbeterde aandacht wanneer zij verspreid over de schooldag twee beweegactiviteiten in de klas uitvoeren ten opzichte van wanneer zij slechts één beweegactiviteit doen of de hele ochtend stilzitten. Dit is één van de resultaten uit het onderzoek van SMART MOVES! Dit wetenschappelijke project vanuit het VUmc en tal van partners, richt zich op de relatie tussen bewegen, cognitie en schoolprestaties. Om meer inzicht te krijgen in deze relatie, werden de afgelopen twee jaar verschillende experimenten uitgevoerd.

Opening Gezond Schoolplein van Koningin Julianaschool in De Lier

22 maart 2017 - Op 22 maart wordt het nieuwe Gezonde Schoolplein van basisschool Koningin Julianaschool in De Lier officieel geopend. De leerlingen zijn vanaf het begin actief betrokken geweest bij de totstandkoming van het nieuwe schoolplein. Waar het plein eerst kaal en stenig was, met een paar stukken groen die vooral uit prikkelbosjes en kale plekken bestonden, is nu een groen, uitdagend en natuurlijk schoolplein gekomen met voor ieder wat wils. Er zijn speelse paden en een speeltunnel aangelegd en er is nu een berg met een grote glijbaan.

De Week van de Lentekriebels

Week van de Lentekriebels

20 maart 2017 - ‘Relaties en seksualiteit’ is één van de thema’s die bij Gezonde School centraal staat. Door op school aandacht te besteden aan Relaties en seksualiteit raken leerlingen vertrouwd met het thema. Vandaag start De Week van de Lentekriebels. In deze week worden scholen, leerkrachten en ouders extra gestimuleerd om aandacht te besteden aan relationele en seksuele vorming bij kinderen in groep 1 t/m 8. Meld u ook aan!

Schoolterrein rookvrij? Bestel het bord met €50 korting

15 maart 2017 - Is uw schoolterrein rookvrij? Bestel dan met €50 korting het bord ‘rookvrij schoolterrein’ en laat zien dat roken op en rond het schoolterrein niet is toegestaan. Gezonde School kan voor 3.000 borden deze korting aanbieden.

Nieuwe ronde ondersteuningsaanbod Gezonde School

15 maart 2017 - Het programma Gezonde School streeft ernaar dat gezondheid in het DNA van elke school komt. Daarom kunnen scholen die Gezonde School willen worden van 15 maart t/m 5 mei 2017 ondersteuning aanvragen. Voor het schooljaar 2017-2018 krijgen maximaal 750 schoollocaties uit het primair onderwijs, voortgezet onderwijs en middelbaar beroepsonderwijs ondersteuning.

Succesvol aan de slag met Gezonde School-activiteiten

7 maart 2017 - Om scholen te helpen bij hun keuze voor kwalitatief goede gezondheidsbevorderende activiteiten, werken we binnen de Gezonde School-aanpak met erkende Gezonde School-activiteiten. Dit zijn activiteiten waarvan professionals uit de praktijk hebben vastgesteld dat ze voldoen aan een aantal kwaliteitscriteria. Als u een gezonde leefstijl wilt bevorderen bij leerlingen, dan zijn de erkende Gezonde School-activiteiten de beste keuze: deze activiteiten bevatten namelijk een aantal werkzame elementen.

Doe mee met De Nationale Buitenlesdag!

2 maart 2017 - Meer doen met je (Gezonde) Schoolplein? Doe mee met De Nationale Buitenlesdag op 11 april 2017. Elk jaar organiseren IVN en Jantje Beton De Nationale Buitenlesdag. Op deze dag geven leerkrachten in heel Nederland buiten les. Doe ook mee en ontvang gratis de Buitenlesbundel, vol met uitgewerkte lessen en lesideeën! Meer weten? Kijk op buitenlesdag.nl.