Website Gezondeschool.nl wederom drempelvrij verklaard!

19 april 2018 - De website Gezondeschool.nl heeft opnieuw het Waarmerk drempelvrij behaald. Dit betekent dat de website voldoet aan alle richtlijnen van toegankelijkheid, aangevuld met richtlijnen voor kwaliteit. Het Waarmerk Drempelvrij wordt uitgegeven door Stichting Accessibility, een door de landelijke overheid erkende onderzoeksinstelling. Een drempelvrije website helpt bezoekers met een visuele, auditieve, verstandelijke of motorische beperking. Maar ook mensen met kleurenblindheid, dyslexie of mensen die Nederlands als tweede taal spreken.

17 april: Dag van de Gezonde Schoolkantine

16 april 2018 - Steeds meer scholen in het voortgezet onderwijs en mbo hebben een gezondere schoolkantine. Daarom viert het Voedingscentrum op dinsdag 17 april de ‘Dag van de Gezonde Schoolkantine.’ Scholen die voldoen aan de criteria voor een gezondere kantine ontvangen een zilveren of gouden Schoolkantine Schaal. In 2016 werden er 100 schalen uitgereikt, in 2017 waren dat er 267, en na het eerste kwartaal van dit jaar staat de teller al op 200 schalen.

Doet uw school mee met de Koningsspelen op 20 april?

16 april 2018 - Op vrijdag 20 april vinden de Koningsspelen plaats. Ook dit jaar wordt de dag weer gestart met een gevarieerd en gezond Koningsontbijt, waarna ongeveer 1,2 miljoen kinderen op ruim 6.000 basisscholen met elkaar een sportieve dag beleven. De boodschap voor alle kinderen én hun ouders is dat samen goed ontbijten en actief bewegen heel belangrijk zijn voor de gezondheid.

Ondersteuningsaanbod ronde 2018 gesloten!

Afbeelding met logo en tekst Gezonde School

13 april 2018 - Scholen kunnen zich niet meer inschrijven voor het ondersteuningsaanbod ronde 2018, schooljaar 2018-2019. De inschrijving is gesloten. De belangstelling voor het ondersteuningsaanbod was ook dit jaar weer groot. Meer dan 900 scholen hebben zich aangemeld! Een heel mooi aantal. Alle scholen die zich hebben ingeschreven: bedankt voor jullie aanmelding. Het is mooi om te zien dat er zoveel scholen zijn die werken of willen gaan werken aan een gezonde leefstijl op school. Het budget voor ondersteuning is echter beperkt.

16 april: Week van de Teek

16 april 2018 - We gaan steeds meer naar buiten nu de lente is begonnen. Houd daarom voor uw leerlingen én uzelf rekening met het tekenseizoen. Op 16 april start de jaarlijkse Week van de Teek. Een week waarin aandacht is voor het begin van het tekenseizoen. In Nederland kunnen teken de ziekte van Lyme overbrengen. Kinderen en jongeren tussen de 5 -14 jaar vormen een risicogroep.

Sportiefste V(S)O-school van Nederland 2018!

11 april 2018 - Vandaag streden vier VO-scholen en drie VSO-scholen om de titel Sportiefste V(S)O-school van Nederland 2018. De finale vond plaats in het sportcomplex van de Hogeschool Arnhem Nijmegen (locatie Nijmegen). Twee Gezonde Scholen werden winnaar. Het Christelijk Lyceum Veenendaal (themacertificaten Bewegen en Sport en Welbevinden) is uitgeroepen tot winnaar van de Sportiefste VO-School. En Aventurijn (themacertificaat Bewegen en sport) werd uitgeroepen tot winnaar van de Sportiefste VSO-school.

Minister kondigt subsidieregeling voor scholen en kinderdagverblijven aan

9 april 2018 - Landbouwminister Carola Schouten kondigde tijdens de netwerkdag van Jong Leren Eten op 5 april aan dat er een subsidieregeling komt voor scholen en kinderdagverblijven om met groepen kinderen of jongeren te gaan tuinieren, koken of op excursie te gaan naar een boer, kas of voedselverwerkend bedrijf.

Help mee met de evaluatie van Smaakmissies!

Smaakmissies

Wageningen Universiteit wil de interactieve lesmodule Smaakmissies beter aan laten sluiten op de wensen van leerkrachten. Daarom evalueert Wageningen Universiteit het lesmateriaal. De meningen en ervaringen van leerkrachten die de lesmodule gebruiken, zijn zeer welkom.

Gelukskoffer lanceert Geluksspel!

5 april 2018 - Geeft uw basisschool al lessen in geluk? Met de Gelukskoffer - (sociaal emotionele methode voor groep 1 t/m 8) - werkt u in zeven lessen aan de persoonlijke ontwikkeling en de eigen invloed op het geluk van uw leerlingen. Het resultaat is een positiever zelfbeeld en een sterk verbeterde sociale veiligheid in de klas. De Gelukskoffer is een van de Gezonde School-activiteiten voor het primair onderwijs binnen het thema Welbevinden.

Leerlingen voelen zich fitter na FitGaaf!-project in Hoogeveen

3 april 2018 – Begin 2018 is in Hoogeveen op drie basisscholen het FitGaaf!-project 'Kids & Ouders' georganiseerd. Bij deze Gezonde School-activiteit voor primair onderwijs, plakken kind én ouder 4 weken lang stickers voor elke dagelijkse gezonde actie. De gezonde acties staan in het teken van de Gezonde School-thema's Voeding en Bewegen en sport.