Lespakket Split the Risk vernieuwd: help risicogedrag verkeer voorkomen

logo lespakket Split the Risk

Tieners lopen een grotere kans op ongelukken dan volwassenen. Veel ongelukken kunnen voorkomen worden als er een fractie van een seconde wordt stilgestaan bij de risico's. Veiligheid.nl ontwikkelde het lespakket Split the Risk om leerlingen in het basis- en voortgezet onderwijs bewust te maken van risicogedrag in het verkeer en de gevolgen hiervan.

Wachtlijst geopend voor congres Gezonde School!

logo congres gezonde school met tekst meld je aan voor wachtlijst

18 september 2018 - Maar liefst 400 mensen hebben zich ingeschreven voor het eerste Congres Gezonde School op dinsdag 30 oktober! Dit betekent dat de inschrijving op dit moment is gesloten.

Wil je toch graag naar het congres komen? Meld je dan aan voor de wachtlijst. Er zijn namelijk altijd mensen die na hun inschrijving toch afzeggen. En dan is er misschien plaats voor jou!  Mensen op de wachtlijst worden op volgorde van inschrijving uitgenodigd. Als er een plekje vrij is, ontvang je een uitnodiging om je alsnog in te schrijven.

Kamerbrief minister Slob: Pesten op school neemt verder af

laat je zien week tegen pesten

17 september 2018 - Het aantal kinderen dat wordt gepest, is wederom afgenomen. Dat schrijft minister Slob (Onderwijs) vandaag in een brief naar de Tweede Kamer. De minister trapte vandaag de Week Tegen Pesten af door op een Utrechtse basisschool met leerlingen in gesprek te gaan over dit onderwerp.

Kom in beweging met de klas tijdens de Nationale Sportweek

Nationale Sportweek kinderen sporten

13 september 2018- Aanstaande maandag is het zover: 15 tot en met 29 september staat in het teken van de Nationale Sportweek. Dit initiatief van NOC*NSF heeft als doel heel Nederland te laten genieten van sport en bewegen. Ook in de klas. Scholen kunnen namelijk meedoen door zich op te geven voor de Sportieve Opening van het Schooljaar.

Advies aan scholen: laat kinderen meer bewegen op school

10 september 2018 - De Nederlandse Sportraad, de Onderwijsraad en de Raad voor Volksgezondheid en Samenleving adviseren om leerlingen in het primair, voortgezet en middelbaar beroepsonderwijs twee keer per dag matig intensief te laten bewegen. Dat staat in het gezamenlijk advies ‘Plezier in bewegen’ dat vanochtend werd aangeboden aan minister-president Mark Rutte.

Verbeteringen mogelijk in veiligheid tijdens bewegingsonderwijs

3 september 2018 - Blessures en ongevallen tijdens het bewegingsonderwijs komen vaak voor. Om dit te voorkomen, dienen scholen en leerkrachten een veilige sport- en beweegomgeving te creëren. Dit blijkt uit de factsheet ‘Veiligheid in het bewegingsonderwijs’ van het Mulier Instituut