Week van de Mediawijsheid

16 november 2017 - Van 17 tot en met 24 november vindt de Week van de Mediawijsheid plaats. Het thema is: ‘Generatie Media: samen mediawijs’. Tijdens deze week worden docenten, professionals, ouders, kinderen en jongeren opgeroepen om zowel thuis als in de klas samen in gesprek te gaan over online gedrag en mediawijze vaardigheden. Lees meer over de campagne.

Scholen veiliger door meer aandacht voor seks

16 november 2017 – Stiching School & Veiligheid publiceerde onlangs: ‘Seks op school. Werken aan seksuele integriteit in het onderwijs’. Deze publicatie biedt scholen handvatten om zich niet alleen reactief op te stellen als het gaat om seksueel gedrag, maar ook proactief werk te maken van respect voor seksualiteit en seksuele diversiteit. Omdat een gezonde seksuele ontwikkeling en respectvolle omgang – online en offline – veel meer nodig heeft dan zo nu en dan een les seksuele vorming.

Drukbezochte themabijeenkomst 'Ouderbetrokkenheid binnen Gezonde School'

15 november 2017 -  Ouderbetrokkenheid is een actueel onderwerp op school. Gezonde School-adviseurs, die scholen begeleiden, zijn hierover bijgepraat tijdens de themabijeenkomst 'Ouderbetrokkenheid binnen Gezonde School' op 14 november in Utrecht. Centraal stond de vraag: Wat is nodig om de betrokkenheid van ouders/verzorgers binnen Gezonde School te versterken?

Gratis schoolfruit voor ruim 519.000 kinderen

13 november 2017 - Minister Carola Schouten heeft maandag 13 november het startsein gegeven voor het EU-schoolfruit- en groenteprogramma 2017-2018. Ze leverde de eerste doos schoolfruit persoonlijk af op basisschool De Springbok in Den Haag. In totaal krijgen 519.246 leerlingen dit schooljaar 20 weken lang 3 stuks gratis groente of fruit per week. Dat zijn ruim 31 miljoen stuks groente en fruit verdeeld over 2.965 basisscholen. Nog nooit hebben zoveel scholen en kinderen meegedaan aan de Schoolfruitregeling.

Minister Schouten start campagne gratis groente en fruit voor 3000 basisscholen

fruit

10 november 2017 - Minister Schouten van Landbouw, Natuur en Voedselkwaliteit geeft maandag 13 november het startsein voor de campagne van het EU-schoolfruit- en groenteprogramma 2017-2018. Hiervoor overhandigt zij de eerste doos schoolfruit op de basisschool De Springbok in Den Haag. In totaal ontvangen bijna 3000 basisscholen dit schooljaar 20 weken lang voor elke leerling 3 stuks gratis groente of fruit.

Meld je nu aan voor de training Gezonde School-coördinator!

8 november 2017 - Heb jij je al aangemeld voor de training Gezonde School-coördinator? 65% van alle scholen die dit jaar gebruik maken van het ondersteuningsaanbod heeft zich inmiddels aangemeld voor de basistraining Gezonde School-coördinatoren. Heb jij je nog niet aangemeld?

Smokefree Challenge in 250 klassen van start

Externe link naar website van Smoke free Challgenge

2 november - Op 1 november is de Smokefree Challenge van start gegaan in 250 klassen voor voortgezet onderwijs. Het Scala College is één van de scholen in Nederland die meedoet met de Smokefree Challenge waarbij leerlingen een klassikale niet-roken-afspraak maken. Doel van de Challenge is voorkomen dat jongeren in het voortgezet onderwijs beginnen met roken.