Toolkit Gezonde School middelbaar beroepsonderwijs

Op deze pagina vindt u allerlei materialen die u kunt gebruiken bij het werken met de Gezonde School-aanpak op school, zoals een voorbeeld-schoolprofiel, schoolgezondheidsplan, evaluatievoorbeelden en communicatiematerialen.

De meeste documenten kunt u downloaden en aanpassen aan de situatie op uw school.

Informatiematerialen Gezonde School

Onderstaande materialen geven algemene achtergrondinformatie over Gezonde School. U kunt deze uitdelen aan geïnteresseerden of gebruiken bij een presentatie tijdens bijvoorbeeld een vergadering of een bijeenkomst met ouders.

Argumentenkaart Gezonde School mbo

In de Argumentenkaart Gezonde School mbo leest u wat het werken aan Gezonde School oplevert, niet alleen voor de studenten, maar ook voor de medewerkers.

Voorkant folder Gezonde Scholen presteren beter - middelbaar beroepsonderwijsBrochure Gezonde Scholen presteren beter

Een gezonde student presteert beter, verzuimt minder en heeft betere maatschappelijke kansen, zoals een passende baan. Een Gezonde School bevordert bovendien de prestaties en het welzijn van medewerkers van een school. Deze effecten kan een school bereiken met de Gezonde School-aanpak. U leest er meer over in de Brochure Gezonde Scholen presteren beter.

Poster Onze school is gezond

Presentatie Gezonde School

U kunt de Presentatie Gezonde School (ppt 3,2 Mb) (odt 3,3 Mb) gebruiken tijdens een vergadering of een bijeenkomst met ouders.

Materialen Gezonde School voorbereiden

Onderstaande materialen kunt u gebruiken bij de voorbereiding van het werken met de Gezonde School-aanpak.

Quickscan

Quickscan Gezondheidsbevordering en preventie voor medewerkers: Met deze quickscan kunt u op een snelle manier gegevens verzamelen bij het team over aandacht voor gezondheid op school. De quickscan is een voorbeeld. U kunt deze aanpassen aan de situatie op uw school. Ook kunt u vragen weglaten of toevoegen.

Projectvoorstel

Format projectvoorstel (Word 116 Kb) (odt 108 Kb): Dit format kunt u gebruiken om uw eigen projectvoorstel te schrijven.

Materialen Gezonde School uitvoeren

Hieronder vindt u verschillende uitgebreide en minder uitgebreide schoolgezondheidsplannen. Kijk welk voorbeeld het beste bij uw school past en gebruik het als inspiratie.

Materialen Gezonde School evalueren

Eindrapportage ‘De school die je voedt’ - Nordwin College: Document waarin wordt aangegeven wat er in het kader van het project ‘De school die je voedt’ is ontwikkeld, opgezet en uitgevoerd.

Materialen vignet Gezonde School

In onderstaande materialen vindt u algemene achtergrondinformatie over het vignet Gezonde School en de themacertificaten.

Folder vignet Gezonde School mbo

De Folder vignet Gezonde School mbo beschrijft wat het vignet is en wat uw school moet doen om een vignet aan te kunnen vragen.

Presentatie vignet Gezonde School

U kunt de Presentatie vignet Gezonde School (ppt 3,5 Mb) (odp 3,3 Mb) gebruiken tijdens een vergadering of bijeenkomst met ouders.

Voor elk themacertificaat van het vignet Gezonde School is een flyer beschikbaar waarin de criteria worden genoemd waaraan uw school moet voldoen om het themacertificaat te kunnen behalen:

Reacties zijn welkom!

Gezondeschool.nl stelt reacties op de materialen en de inhoud ervan zeer op prijs. Ook aanvullingen en/of suggesties zijn van harte welkom.
Stuur uw reactie naar: info@gezondeschool.nl.

Ook gevonden