Op deze pagina vindt u allerlei materialen die u kunt gebruiken bij het werken met de Gezonde School-aanpak op school, zoals een voorbeeld-schoolprofiel, schoolgezondheidsplan, evaluatievoorbeelden en communicatiematerialen.

De meeste documenten kunt u downloaden en aanpassen aan de situatie op uw school.

Onderstaande materialen geven algemene achtergrondinformatie over Gezonde School. U kunt deze uitdelen aan geïnteresseerden of gebruiken bij een presentatie tijdens bijvoorbeeld een teambijeenkomst of ouderavond.

Flyer Gezonde School

Wat is Gezonde School, hoe werkt het en wat biedt het programma? De Flyer Gezonde School geeft u een beknopte uitleg.

Poster Onze school is gezond

U kunt de Poster Onze school is gezond printen en in het schoolgebouw ophangen.

Presentatie Gezonde School

U kunt de Presentatie Gezonde School (pptx 3,2 Mb) (odp 3,3 Mb) gebruiken tijdens een teambijeenkomst of ouderavond. Pas de presentatie aan aan de situatie op uw school.

• Vul de Gezonde School-matrix in. Zo krijgt u een beeld van wat uw school al doet op de pijlers Educatie, Schoolomgeving, Signaleren en Beleid. Ook krijg u zicht op wat uw school nog meer kan doen op deze pijlers.
  • Verzamel alle wensen en behoeften aan de hand van vragenlijsten of groepsgesprekken. Daarbij kunt u gebruikmaken van voorbeeldvragen voor een behoeftepeiling.
  • Test Hoe gezond is jouw school?
  • Deze test geeft een indicatie van hoe ver uw school is met gezondheidsbevordering op school en inspireert over wat u nog meer kunt doen.
  • Gezondheidssituatie in beeld - Julianaschool: Basisschool Koningin Julianaschool in Culemborg bracht de gezondheidssituatie van leerlingen in kaart met hulp van de GGDGemeentelijke gezondheidsdienst .

Presentatie introductie Gezonde School: alles wat een Gezonde School-coördinator moet weten staat in deze presentatie.

Maak gebruik van het kant-en-klare format voor een plan van aanpak voor Gezonde School.

Schoolgezondheidsplannen

Hieronder vindt u verschillende uitgebreide en minder uitgebreide schoolgezondheidsplannen. Kijk welk voorbeeld het beste bij uw school past en gebruik het ter inspiratie.

Reacties zijn welkom!

Gezondeschool.nl stelt reacties op de materialen en de inhoud ervan zeer op prijs. Ook aanvullingen en/of suggesties zijn van harte welkom.
Stuur uw reactie naar: info@gezondeschool.nl.