Gezondheidsthema's en criteria vignet

Om aan de slag te gaan met gezonde leefstijl op school is een weloverwogen keuze van gezondheidsthema's belangrijk. U wilt natuurlijk dat uw inzet zo effectief mogelijk is en dat uw kostbare tijd goed en efficiënt wordt ingezet.

Begin klein en breid uw activiteiten stap voor stap uit. Elk succes is meegenomen en geeft positieve energie om weer door te gaan!

Meer effect halen uit het werken aan een gezonde leefstijl

… dan is de Gezonde School-aanpak zeker wat voor uw school. De Gezonde School-aanpak helpt u om structureel te werken aan de gezondheid van uw leerlingen.

Enthousiast? Lees dan hoe u werkt met de Gezonde School-aanpak om een Gezonde School te worden.

Tips gezondheidsthema's

Behaal het vignet Gezonde School!

Als uw school binnen een gekozen thema alle pijlers van Gezonde School op orde heeft, kunt u voor een aantal thema’s het themacertificaat van het vignet Gezonde School aanvragen. Met het vignet Gezonde School laat een school zien dat zij voldoen aan de kwaliteitscriteria die zijn opgesteld door extern deskundigen van onder andere het Voedingscentrum, KVLO en het Trimbos-instituut.

Kies een thema

Voeding

Afbeelding trakterende meisje met interne link naar gezondheidsthema Werken aan voeding primair onderwijs

Bewegen en sport