Specialist Sportieve en Gezonde School voor de klas

Ben jij werkzaam in het primair onderwijs, voortgezet onderwijs of mbo middelbaar beroepsonderwijs (middelbaar beroepsonderwijs)? En heb jij behoefte aan meer inhoudelijke kennis en vaardigheden op het gebied van het bevorderen van een gezonde leefstijl bij leerlingen of studenten op jouw school? Wil je handvatten hoe je een verandering op jouw school kunt begeleiden? Dan is de post-hbo opleiding Specialist Sportieve en Gezonde School (SSGS) iets voor jou.

Start in september

Komend schooljaar (september) start de pilot van deze opleiding in Leiden en Zwolle. Tijdens de opleiding wordt geleerd hoe de Gezonde School-aanpak succesvol en structureel in het beleid van de school kan worden geïmplementeerd.

Kosten

Omdat de opleiding tijdens de pilotfase in 2022-2023 grotendeels wordt bekostigd vanuit subsidie, kun je in 2022-2023 (eenmalig) tegen een gereduceerd bedrag (€600,-) deelnemen. Normaliter bedragen de kosten voor deze post-hbo-opleiding circa € 2500,-.

Studenten over hun ervaring

Jesse en Mike volgen niet alleen de pabo aan de Hogeschool Leiden, maar specialiseren zich ook als Specialist Sportieve en Gezonde School. 'Je leert van alles over Gezonde School, de rol van Gezonde School-coördinator en veranderingen die zich voordoen in het onderwijs. Zo kan je jouw stageschool goed begeleiden.' Beluister het interview met Jesse en Mike (bonusaflevering van Gezonde School, de podcast).