Op basis van het onderzoek Seks onder je 25e van Rutgers en Soa Aids Nederland zijn twee publicaties verschenen. Later deze zomer verschijnt het actieplan Seks onder je 25e. In het onderzoeksboek Seks onder je 25e seksuele gezondheid onder jongeren anno 2017 lees je over de seksuele start van jongeren, hun opvattingen, seksuele ervaringen, grensoverschrijding, anticonceptiegebruik, condoomgebruik en testgedrag. Het boek is gericht op onderzoekers, wetenschappelijke medewerkers, professionals in de seksuele gezondheidzorg en beleidsmakers die met jongeren en seksualiteit te maken hebben.

Het boekje 103 vragen over jongeren en seks geeft antwoord op vragen als: Genieten meisjes en jongens evenveel van seks? Hebben jongeren vaker een onenightstand of losse partner dan tien jaar geleden? Hoeveel jongeren hebben een condoom op zak? Het boekje is handig voor jongeren, docenten, ouders, GGD Gemeentelijke gezondheidsdienst (Gemeentelijke gezondheidsdienst)-medewerkers, jongerenwerkers en huisartsen die meer willen weten over het thema jongeren en seks.

Over Seks onder je 25e

Seks onder je 25e is een groot landelijk en regionaal representatief onderzoek naar de relationele en seksuele gezondheid van jongeren van 12 tot 25 jaar, uitgevoerd door Rutgers en Soa Aids Nederland in samenwerking met GGD’en en het RIVM Rijksinstituut voor Volksgezondheid en Milieu (Rijksinstituut voor Volksgezondheid en Milieu). Met de uitkomsten van seks onder je 25ste wordt de hulp en informatie aan jongeren verbeterd.

Kijk ook eens bij het thema Werken aan relaties en seksualiteit (vo, mbo) en doe inspiratie op hoe je binnen de schoolomgeving aan dit thema kunt werken.