Drie leerlingen op een school in het speciaal onderwijs

Een gezonde leefstijl voor alle leerlingen in het speciaal onderwijs. Hoe kunt u als onderwijsprofessional hierbij ondersteunen? Met de Gezonde School-aanpak voor het speciaal onderwijs! Op onze website leest u hoe u doelgericht en efficiënt werkt aan gezondheidsthema’s en welke Gezonde School-activiteiten aansluiten. We nodigen u uit om een kijkje te nemen!

In zes stappen naar een gezondere leefstijl op school

Door de Gezonde School-aanpak te volgen brengt u in zes stappen gezondheid op een efficiënte en doelgerichte manier in het DNA van uw school. U leert hoe u het beste aan de slag kunt gaan met  de onderwerpen Voeding, Relaties en seksualiteit, Roken en alcohol en Bewegen en sport. Deze worden aangevuld met andere thema’s. In de toolkit Gezonde School vindt u materialen die u kunt gebruiken.

Waarom deze aandacht voor speciaal onderwijs?

Al jarenlang richt Gezonde School zich op het po primair onderwijs (primair onderwijs), vo voortgezet onderwijs (voortgezet onderwijs) en mbo middelbaar beroepsonderwijs (middelbaar beroepsonderwijs). Scholen, Gezonde School-adviseurs en specialisten in het speciaal onderwijs hadden behoefte aan informatie op maat. Daarom heeft Gezonde School haar aanbod uitgebreid.

Denk mee!

We roepen scholen in het speciaal onderwijs op om hun kennis en ervaring met ons te delen. Heeft u tips, een mooi verhaal of ziet u iets op de website wat beter kan? Laat het ons weten via redactie@gezondeschool.nl, Facebook, Twitter of LinkedIn!