Decoratieve foto van leerlingen die op een picknicktafel zitten en met elkaar praten

In januari, februari en maart kun je een aantal inspirerende scholingen en webinars volgen over het thema Relaties en seksualiteit. Hiermee kun je jouw kennis vergroten en verdiepen. Zo kun je ook beter inspelen op wat er nu speelt rond het thema. Er zijn twee webinars die je kunt volgen in de aanloop naar de Week van de Lentekriebels. Scholingen zijn er over bijvoorbeeld werken aan een veilig schoolklimaat en leren van elkaar.

Week van de Lentekriebels: weerbaar online

Dit jaar gaat de Week van de Lentekriebels over online weerbaarheid. Bij Gezonde School kun je deze webinars volgen om je voor te bereiden:

Webinar Online wensen en grenzen

primair onderwijs en gespecialiseerd onderwijs

5 februari, 15.00-17.00 uur

Dit webinar biedt een praktische vertaling naar de taak en verantwoordelijkheid van de school. Met een kijkje in de online wereld van kinderen krijg je tips om het gesprek aan te gaan met leerlingen én ouders en verzorgers. Ook krijg je inzicht in hoe je online wensen en grenzen koppelt aan de Gezonde School-pijlers.

Aanmelden voor webinar Online wensen en grenzen

Webinar voor schoolleiders

primair onderwijs en gespecialiseerd onderwijs

6 februari, 14.00-16.00 uur

Hoe kun je schoolmedewerkers ondersteunen tijdens de Week van de Lentekriebels? Tijdens dit webinar leer je hoe je beter gesprekken met ouders en verzorgers kunt voeren en hoe de themaweek zich verhoudt tot een visie op relationele en seksuele vorming.

Aanmelden voor webinar voor schoolleiders

 

Verdieping met scholingsaanbod Relaties en seksualiteit

Werkt jouw school met de stimuleringsregeling Gezonde Relaties & Seksualiteit? Dan verschillende scholingen volgen. Hieronder vind je een paar voorbeelden. Wil je alle scholingen zien, meer informatie hierover of je aanmelden? Ga dan naar het scholendashboard op Mijngezondeschool.nl.

Werken aan een veilig schoolklimaat

primair onderwijs en gespecialiseerd onderwijs

18 januari, 15.00-17.00 uur

Er ontstaat pas écht een veilige sfeer op school rondom het thema Relaties en seksualiteit als er een gezamenlijke visie, aanpak en gevoel van verantwoordelijkheid is. Maar hoe pak je dit aan? En hoe ga je om met eventuele weerstand? Deze online scholing gaat over het creëren van een veilig en integer sociaal schoolklimaat, samen met je collega’s. Met praktische tips en tools om jouw school ook op dit vlak verder te brengen.

Hoe doe jij het? Leren van elkaar 

13 en 14 maart

In de praktijk blijkt keer op keer dat uitwisselen en in contact staan met andere scholen van grote meerwaarde is. Gezonde School biedt daarom een interactieve online uitwisselingsbijeenkomst aan. Deze is geschikt voor onderwijsprofessionals met enige ervaring op het gebied van het thema Relaties en seksualiteit. Tijdens de bijeenkomst kun je ervaringen en ideeën uitwisselen met andere professionals. Onder leiding van een inhoudelijke expert ga je met elkaar in gesprek over casussen die je zelf meeneemt om zo jezelf én anderen een stap verder te helpen.

Kijk wanneer deze scholing voor jou plaatsvindt en zet deze datum in je agenda:

  • Primair onderwijs: 13 maart, 14.30-16.30 uur
  • Gespecialiseerd onderwijs: 13 maart, 14.30-16.00 uur
  • Voorgezet onderwijs: 14 maart, 14:30-16:00 uur
  • Mbo: 14 maart, 14:30-16:00 uur