Regelmatig verschijnen nieuwe erkende activiteiten in de database van Gezonde School. Sindskort is Educatieve Escaperoom ‘Het stopt bij jou!’ erkend als Gezonde School-activiteit voor het thema Relaties en seksualiteit.

De escaperoom is ontwikkeld door Weerbaar in Seksualiteit en maakt shame-sexting op een interactieve manier bespreekbaar. Leerlingen binnen het po primair onderwijs (primair onderwijs), vo voortgezet onderwijs (voortgezet onderwijs) en mbo middelbaar beroepsonderwijs (middelbaar beroepsonderwijs) leren - al spelenderwijs- hoe te handelen als ze een naaktfoto doorgestuurd krijgen. De leerlingen krijgen zicht op de impact en invloed van hun eigen handelen.  Na het spelen van de escaperoom vindt er een nabespreking plaats. De escaperoom wordt op locatie aangeboden heeft de duur van een lesuur (50 minuten). 

Lees meer over de erkende Gezonde School-activiteit Educatieve Escaperoom ‘Het stopt bij jou!’ (po, vo, mbo). 


Over Gezonde School-activiteiten
Veel scholen maken gebruik van Gezonde School-activiteiten. Het gaat hierbij om erkende interventies/activiteiten waarvan een onafhankelijke Erkenningscommissie heeft vastgesteld dat ze voldoen aan de kwaliteitscriteria. Deze activiteiten bieden we aan in de activiteitendatabase op de website van Gezonde School. Wilt u een Gezonde School-activiteit indienen voor beoordeling door de Erkenningscommissie? Meld u dan aan voor het Erkenningstraject. Lees meer hierover op Loketgezondleven.nl.