Vanaf vandaag kunnen alle scholen in het primair onderwijs zich inschrijven voor de Koningsspelen 2021. Vrijdag 23 april 2021 vinden de Koningsspelen voor de 9e keer plaats, maar wel in aangepaste vorm. Met het thema IK+JIJ=WIJ wordt iedereen aangemoedigd om er samen een mooie dag van te maken.

Inschrijven tot en met 7 maart

Scholen hebben tot en met 7 maart de tijd om zich in te schrijven voor het sportieve Oranjefeest. Gemiddeld doen er 1,2 miljoen leerlingen afkomstig van 6.000 basisscholen mee aan de Koningsspelen. Dit zijn scholen in het primair onderwijs in Nederland, het Caribisch gebied en de Nederlandse scholen in het buitenland. Inschrijven kan via Koningsspelen.nl.

Een sportieve dag

“Samen met de scholen en sportaanbieders doen we er alles aan om de kinderen – in deze onzekere tijden – een sportieve en positieve dag te bezorgen. Het is belangrijk om kinderen mee te geven dat een gezond ontbijt en lekker bewegen niet alleen leuk is, maar ook belangrijk. In welke vorm de Koningsspelen plaatsvinden – kleinschalig op school of thuis - hangt af van de situatie op 23 april,” aldus Richard Krajicek, initiatiefnemer Koningsspelen.

Deelnemende scholen bepalen zelf hoe zij de dag vormgeven. Van de landelijke organisatie ontvangen alle deelnemende scholen tools om er – in welke vorm dan ook – een waardevolle, positieve en gepaste dag voor de leerlingen van te maken.

Zo komt er een online beweegprogramma naast smaaklessen over het ontbijt en ontvangen alle deelnemende scholen een Sport- en Feestpakket, sport- en spel ideeën, een online Doe-Pakket en een toolkit met concrete tips om de Koningsspelen te organiseren.

Koningsontbijt

Vanwege de onzekere situatie en onvoldoende zicht op mogelijkheden en maatregelen op 23 april wordt het Koningsontbijt verplaatst naar volgend jaar. Gezamenlijk ontbijten op school binnen de op dit moment geldende adviezen, maatregelen en richtlijnen is niet wenselijk.

Koningsspelenlied

Kinderen voor Kinderen brengt dit jaar wederom een Koningsspelenlied uit, zodat de sportieve activiteiten traditiegetrouw zingend en dansend gestart kunnen worden. Het lied komt op vrijdag 26 maart uit.

Koningsmatch

Mochten scholen hulp kunnen gebruiken van professionals bij het sportieve gedeelte van de Koningsspelen, dan kunnen zij gebruikmaken van de Online Koningsmatch Tool. Deze tool maakt het voor scholen mogelijk om eenvoudig in contact te komen met sportaanbieders in de buurt die graag helpen.

Koningsspelen en Gezonde School

Gezonde School en de Koningsspelen slaan symbolisch de handen ineen. Met als doel dat scholen die deelnemen het hele jaar door werken aan een gezonde leefstijl via de Gezonde School-aanpak. Meer informatie over het evenement vindt u op Koningsspelen.nl.