Onlangs heeft het programma Gezonde School een uitgebreid gebruikersonderzoek naar de website uitgevoerd. Hieruit blijkt dat gezondeschool.nl onder (potentiële) websitebezoekers overwegend positief beoordeeld wordt. De website krijgt een gemiddeld van het rapportcijfer 7,5.

Een gespecialiseerd onderzoeksbureau onderzocht de wensen en behoeften van websitebezoekers via digitale vragenlijsten en aanvullende verdiepende interviews. Zo is onder meer de inhoud van de website en de praktische bruikbaarheid gemeten. Het thema ‘gezondheid op school’ - zo blijkt ook uit het onderzoek - is een belangrijk onderwerp voor scholen en gezondeschool.nl voorziet dan ook in een behoefte. De belangrijkste sterkte van de site vindt men de inhoudelijkheid. Ook geven bezoekers aan dat goed duidelijk wordt gemaakt wat Gezonde School is en waar het voor staat. De gebruikers zien daarnaast nog wel belangrijke verbeterpunten in de hoeveelheid informatie, de vindbaarheid en de overzichtelijkheid van de informatie.

Het programma Gezonde School past op basis van de bevindingen de website de komende tijd aan. Daarmee speelt gezondeschool.nl nog beter in op de wensen en behoeften van de gebruikers.