Decoratieve afbeelding van het Gezonde Schoolkantine Festival. Er staan feestelijke gezonde wraps en drankjes op.

Tijdens de Dag van de Gezonde Schoolkantine op 21 maart 2024 organiseert het Voedingscentrum het Gezonde Schoolkantine Festival, met Jong Leren Eten als hoofdpartner. Het festival staat in het teken van samen leren, proeven en vieren. Bezoek jij het festival in jouw provincie?

Tijdens de Dag van de Gezonde Schoolkantine worden verschillende Schoolkantine Schalen uitgereikt door het Voedingscentrum én organiseert Jong Leren Eten de finale van de Schoolkantine Challenge. Ook is er op het festival een kennis- en netwerkmarkt over De Gezonde Schoolkantine en Jong Leren Eten. Hier kan je al je vragen stellen aan stakeholders en samenwerkingspartners uit de provincie die zich inzetten voor een gezonde en duurzame voedselomgeving op en rondom school. Dit is ook hét moment om met andere scholen in gesprek te gaan.

Aanmelden Gezonde Schoolkantine Festival

Voor wie?

Het festival is voor iedereen die geïnteresseerd is in een gezonde kantine in het voortgezet (speciaal) onderwijs en mbo middelbaar beroepsonderwijs (middelbaar beroepsonderwijs). Leerlingen, docenten, schooldirecteuren, kantinebeheerders, cateraars zijn allemaal welkom.

Over De Gezonde Schoolkantine

Met De Gezonde Schoolkantine worden leerlingen en studenten gestimuleerd om gezondere voedselkeuzes te maken. Het is een Gezonde School-activiteit waarmee scholen in het voortgezet speciaal onderwijs, voortgezet onderwijs en mbo kunnen werken aan het thema Voeding. Lees meer over het stimuleren van gezondere voedselkeuzes met Gezonde School:

voeding in het gespecialiseerd onderwijs

voeding in het voortgezet onderwijs

voeding in het mbo