Werken aan een gezonde leefstijl op school: hoe doet u dat, juist in deze tijden van corona, waarin een gezonde leefstijl van leerlingen, studenten en medewerkers extra aandacht vraagt? De uitdaging is om mee te bewegen met veranderende omstandigheden. Laat u daarom inspireren tijdens het online congres Gezonde School NEXT. Met elkaar zetten we een volgende stap! U kunt zich nu inschrijven voor het congres.

Programma

Het congres bestaat uit een plenair programma en drie workshoprondes. Tijdens het plenaire programma schuiven interessante gasten aan tafel bij gastheer Maarten Bouwhuis. In totaal zijn er drie blokken van 20 minuten. In elk blok staat een ander onderwerp centraal:

  • Gezonde School en corona gaat in op de impact van de coronapandemie op het onderwijs.
  • Gezonde School NEXT geeft een vooruitblik op de toekomst. Welke trends en ontwikkelingen zijn er als het gaat om een gezonde leefstijl op school?
  • Gezonde School: samen aan zet gaat in op hoe samenwerking tot de beste resultaten leidt.

Als rode draad door het programma vertellen scholen over hun ervaringen en zorgen we voor de nodige afleiding met een glimlach!

Workshops

Tussen de plenaire sessies vinden drie rondes met workshops plaats. Een greep uit de workshops: weet u wat het IJslands preventiemodel is? Hoe voorkomt u gehoorschade? Hoe betrekt u ouders en verzorgers bij een gezonde leefstijl? Hoe maakt u relaties en seksualiteit bespreekbaar in de klas? Wat zijn de tips voor bewegend leren? Hoe zorgt u ervoor dat ook leerlingen en studenten die opgroeien met weinig financiële middelen gaan bewegen en sporten via school?

Bekijk het volledige programma en de workshops. U kunt zich inschrijven voor een workshop naar keuze.

Informatiemarkt

Tijdens het congres kunt u van 12.00 tot 17.30 uur de online informatiemarkt bezoeken. Op deze markt vindt u verschillende Gezonde School-activiteiten en inspiratie, kunt u informatiematerialen bekijken en downloaden en is er ruimte voor vragen.

Voor wie?

Het congres is voor iedereen die in, op of rond school (po primair onderwijs (primair onderwijs), so, vo voortgezet onderwijs (voortgezet onderwijs) en mbo middelbaar beroepsonderwijs (middelbaar beroepsonderwijs)) werkt aan een gezonde leefstijl voor leerlingen, studenten en medewerkers.

Schrijf u nu in voor het online congres op 31 maart. U ontvangt dan bericht zodra u uw keuze voor workshops kunt doorgeven.