Gezonde Schoolpleinen

Deocoratieve afbeeldingen jongeren op schoolplein

Op een Gezond Schoolplein krijgt de jeugd de ruimte om te bewegen en te spelen in een uitdagende, groene en rookvrije omgeving. Dat is belangrijk voor een gezonde ontwikkeling. Een Gezond Schoolplein prikkelt de fantasie, stimuleert beweging en leert over het belang van de natuur. Tijdens én na schooltijd. Dit heeft een positief effect op het concentratievermogen en de leerprestaties. In de periode 2014 - 2016 krijgen in totaal zeventig scholen uit het po-, vo- en mbo-onderwijs een Gezond Schoolplein.

Wat is een Gezond Schoolplein?

De illustratie hiernaast geeft aan wat een Gezond Schoolplein inhoudt. U kunt deze illustratie ook downloaden (Pdf, 313 Mb).

Een Gezond Schoolplein:

• Daagt leerlingen en studenten uit om meer te bewegen!
  • Heeft een positieve invloed op de gezondheid door het buiten spelen en de aanwezigheid van groen.
  • Laat leerlingen meer groente en fruit eten als ze met de klas werken in een moestuin.
  • Draagt bij aan betere schoolprestaties en minder ziekteverzuim.
  • Is een speel- en ontmoetingsplek voor de hele buurt.

Voorbeeldscholen

Uit de selectie van zeventig scholen hebben wij een aantal scholen geselecteerd die als voorbeeldschool dienen. Deze scholen worden gevolgd van start tot opening en geven elk een eigen invulling aan hun Gezonde Schoolplein. Laat u inspireren door deze voorbeeldscholen!

Zelf aan de slag!

Behoort uw school niet tot de zeventig scholen die een Gezond Schoolplein krijgen? Dan kunt u uiteraard ook zelf aan de slag gaan. Hoe? Informatie en handige downloads vindt u op de pagina ‘Zelf aan de slag’.

Ook gevonden