Gezonde Schoolpleinen

Wat is een Gezond Schoolplein?

Op een Gezond Schoolplein krijgen kinderen en jongeren de ruimte om te bewegen en te spelen in een uitdagende, groene en rookvrije omgeving. Dat is belangrijk voor een gezonde ontwikkeling. Wilt u ook een Gezond Schoolplein op uw school? Dat kan! Wij laten u zien hoe u dit aanpakt.

Een Gezond Schoolplein:

Een Gezond Schoolplein heeft veel positief effecten! Het:

• daagt leerlingen en studenten uit om meer te bewegen.
  • heeft een positieve invloed op de gezondheid door het buiten spelen en de aanwezigheid van groen.
  • laat leerlingen meer groente en fruit eten als ze met de klas werken in een moestuin.
  • draagt bij aan betere schoolprestaties en minder ziekteverzuim.
  • is een speel- en ontmoetingsplek voor de hele buurt.

Deze illustratie geeft aan wat een Gezond Schoolplein inhoudt.

Zelf aan de slag!

Wilt u zelf aan de slag met een Gezond Schoolplein? Dat kan! Informatie en handige downloads die u hierbij kunnen helpen vindt u op de pagina  ‘Zelf aan de slag’.

Regiobijeenkomsten

Hoe kunt u als school een Gezond Schoolplein realiseren, gebruiken en onderhouden? Deze vraag staat centraal op de regiobijeenkomsten van Gezonde Schoolpleinen. Deelname is kosteloos en voor iedereen die bezig is met of geïnteresseerd is in het groener en gezonder maken van de schoolomgeving! Lees meer over deze regiobijeenkomsten en meld u aan.

Dit plein is een verademing!

Het plein is echt een blikvanger! Het ziet er uitdagend uit en de kinderen verspreiden zich als vanzelf over de verschillende speel- en sportelementen. In vergelijking met het vorige plein is dit plein een verademing. Vroeger werd er veel ruzie gemaakt en verveelden kinderen zich. Er was veel agressie. Nu is de rust weergekeerd. De kinderen komen vanzelf tot een spel en zijn erg leuk met elkaar bezig. Ook na schooltijd gebruiken onze eigen leerlingen én buurtkinderen het plein intensief.

- Bettie Jönsthövel, J.F. Kennedyschool in Dordrecht

Voorbeelden

Nieuws & publicaties

Regelmatig verschijnen er nieuwsberichten en artikelen over de Gezonde Schoolpleinen. Een aantal daarvan hebben we voor u verzameld op deze nieuwspagina.

Informatie over project Gezond Schoolplein

Meer weten over het project? Welke scholen doen al mee? De partners die er bij betrokken zijn? Hoe en waar u contact kunt opnemen? Deze informatie en alle antwoorden vindt u bij de veelgestelde vragen.

Ook gevonden