Periodiek onderzoek bij leerlingen

Registreer het aantal gevallen van gehoorschade; neem bijvoorbeeld (via of in samenwerking met de GGDGemeentelijke gezondheidsdienst ) jaarlijks een gehoortest af (zoals de online Oorcheck) en houd bij hoeveel leerlingen na een schoolfeest gehoorklachten hebben.

De locatie gaat periodiek na hoe het is gesteld met de gezondheid van leerlingen op het gebied van het gehoor, en risicogedrag ten aanzien van gehoorschade. Hiervoor kunt u de module ‘Gehoor & Muziek’ van Testjeleefstijl gebruiken.

Informatie, vragen en hulp leerlingen en ouders

De school verwijst leerlingen die last hebben van hun gehoor (bijvoorbeeld een piep hebben in hun oor na het uitgaan) door naar de huisarts, jeugdarts of verpleegkundige, een audiologisch centrum of KNOKeel-, neus- en oorheelkunde-arts.