Doe de test

Gezonde leerlingen presteren beter! Gezonde School draagt bij aan de gezondheid, het welbevinden en de schoolprestaties van leerlingen. Het biedt ze een betere basis voor hun verdere ontwikkeling. Scholen doen al veel aan gezondheid, maar wat nu precies? De test ‘Hoe gezond is jouw school?’ geeft een indicatie van hoe ver je al bent als school en inspireert over wat je nog meer kunt doen.

Hoe kun je de test gebruiken?Button met tekst Hoe gezond is jouw school

De test geeft een eerste beeld van hoe jouw school ervoor staat. Je kunt de test zelf invullen voor je school. Maar je kunt de test ook door anderen laten invullen, bijvoorbeeld door teamleden of samenwerkingspartners. Of je legt hem voor aan ouders, leerlingen of studenten. Leg de uitslagen van de test vervolgens bij elkaar en bespreek samen wat je zou kunnen doen om de school (nog) gezonder te maken.

Voor het voortgezet onderwijs zijn er zeven Gezonde School-thema’s waarvoor je het vignet Gezonde School kunt aanvragen. Je kunt voor één of meerdere thema’s de test invullen: dit kun je zelf kiezen. Per thema worden er vijf korte vragen gesteld, met drie antwoordmogelijkheden. Bij deze vragen geef je telkens aan hoever je hiermee bent op je school.

Als laatste geef je met een schuifbalkje aan of je méér wilt doen met dit thema.