Nationaal Schoolontbijt ambassadeur Gezonde School

Elk jaar maakt Het Nationaal Schoolontbijt van ontbijten een feestje. Tijdens die week in november ontbijten meer dan een half miljoen basisschoolleerlingen samen op school. Gezonde School en Nationaal Schoolontbijt vinden allebei gezonde voeding belangrijk. Samen helpen we basisscholen om te werken aan de gezondheid van leerlingen.

Waarom ontbijten zo belangrijk is

Een gezond ontbijt is een goed begin van de dag, want ontbijten:

• geeft je energie
  • levert belangrijke voedingsstoffen
  • helpt je stoelgang
  • houdt je op een gezond gewicht
  • is lekker en gezellig.

Aanbod voor scholen: ondersteuning bij aanvraag themacertificaat Voeding

Alle scholen die meedoen aan Het Nationaal Schoolontbijt krijgen in november naast een lekker en gezond ontbijt ook een aanbod: ze kunnen zich opgeven voor ondersteuning door een Gezonde School-adviseur als ze beslissen toe te werken naar een themacertificaat Voeding van het vignet Gezonde School.

Mogelijk gemaakt door de Hartstichting

Dit aanbod om scholen extra te ondersteunen bij het behalen van het themacertificaat Voeding van het vignet Gezonde School is mogelijk gemaakt door de Hartstichting.

Ook gevonden