De Week van de Lentekriebels staat weer voor de deur. Van 19 t/m 23 maart 2018 doen basisscholen in heel Nederland mee aan deze projectweek over weerbaarheid, relaties en seksualiteit. Het thema van deze 13e editie is ‘Anders?!' Hierbij wordt diversiteit in allerlei vormen belicht: seksuele voorkeur, gender, cultuur, religie en het hebben van een beperking.

Rutgers, kenniscentrum seksualiteit, organiseert de projectweek in samenwerking met de GGD Gemeentelijke gezondheidsdienst (Gemeentelijke gezondheidsdienst)’en. Dit jaar reikt de organisatie voor het eerst de Lentekriebels Award uit. Met deze award prijst Rutgers scholen in het basisonderwijs waar relationele en seksuele vorming een vast onderdeel uitmaken van het onderwijscurriculum. Kijk ook eens op onze themapagina Werken aan relaties en seksualiteit en doe inspiratie op hoe je aandacht aan dit thema kunt besteden in het basisonderwijs.

Deelnemende scholen kunnen gebruik maken van de digitale lesmethode Kriebels in je buik. Dit is een doorlopende leerlijn voor groep 1 tot en met 8 over lichaam en zelfbeeld, voortplanting, relaties en seksuele diversiteit en seksuele weerbaarheid. Nieuw dit jaar is de versie van de lesmethode Kriebels in je buik voor het speciaal onderwijs.

Meer informatie over de Week van de Lentekriebels vind je op de website van GGD GHOR Geneeskundige Hulpverleningsorganisatie in de Regio (Geneeskundige Hulpverleningsorganisatie in de Regio).