U bent hier

Nieuws

Oproep Gezonde School-coördinatoren: schrijf je in voor scholing!

13 november 2018 - Sinds september worden op verschillende plaatsen in het land scholingen aangeboden voor Gezonde School-coördinatoren. Deze scholing is expliciet bedoeld en verplicht voor de ruim 800 scholen die ondersteuning krijgen via de Ondersteuningsronde Gezonde School 2018-2019.  

Vernieuwde Stopstone-app: meer hulp bij stoppen met roken

stopstone ap

9 november 2018 - De Stopstone-app is vernieuwd. Met deze door het Trimbos-instituut ontwikkelde app kunnen jongeren berekenen hoeveel geld ze besparen door niet te roken en een eigen beloning instellen. Daarnaast kan een jongere hulplijnen inschakelen in de vorm van familie of vrienden. De doelgroep van Stopstone betreft jongeren tussen de 16 en 24 jaar die roken en van plan zijn om binnen een maand te stoppen of recent geleden al gestopt zijn.

Week van de Mediawijsheid - 16 t/m 23 november

5 november 2019 - Van 16 tot en met 23 november vindt de Week van de Mediawijsheid plaats. Het thema is: 'Heb jij het onder de duim?' Met de opmars van de smartphone is onze duim een machtig instrument geworden. Scrollen, klikken of swipen: je duim regelt het allemaal. Het is daarmee belangrijk om een bepaalde mate van mediawijsheid in de vingers te hebben.
Tijdens de Week van de Mediawijsheid wordt onderzocht waaraan je moet voldoen om jezelf ‘mediawijs’ te noemen. Scholen (

Verkiezing Sportiefste Basisschool van Nederland 2019

5 november 2018 - Werkt u op de sportiefste basisschool van Nederland? Schrijf uw school dan nu in voor de verkiezing van de ‘Sportiefste Basisschool van Nederland 2019!