Gezonde School zorgt ervoor dat elke school in Nederland kan werken aan een gezonde leefstijl van zijn leerlingen en studenten. Als scholen, gemeenten en GGD Gemeentelijke gezondheidsdienst (Gemeentelijke gezondheidsdienst)’en samenwerken, kunnen kinderen en jongeren zo gezond en kansrijk mogelijk opgroeien. Hoe maken we deze samenwerking succesvol? Wat is het recept? Deze vraag staat centraal tijdens het Diner Pensant Gezonde School op woensdag 8 juni 2022 in Leerhotel Het Klooster in Amersfoort.

Recept voor een succesvolle samenwerking

Tijdens dit bijzondere diner ontvang je de ingrediënten die je nodig hebt om een succesvolle bijdrage te kunnen leveren aan de gezondheid, het welbevinden en de schoolprestaties van de kinderen en jongeren in jouw regio. De sprekers Marcel Poppink, lid algemeen bestuur PO-Raad, Ton Coenen, directeur GGD GHOR Geneeskundige Hulpverleningsorganisatie in de Regio (Geneeskundige Hulpverleningsorganisatie in de Regio) Nederland en een bestuurlijk afgevaardigde van de VNG Vereniging van Nederlandse Gemeenten (Vereniging van Nederlandse Gemeenten), lichten een aantal van deze ingrediënten nader toe. Een select gezelschap, afkomstig uit regio’s waar de samenwerking tussen onderwijs, gemeenten en GGD haar vruchten afwerpt, deelt zijn kennis en ervaring. Wat kunnen andere regio’s hiervan leren?

Inschrijven voor het Diner Pensant

Wil jij inspiratie op doen, ervaringen uitwisselen, netwerken en de ingrediënten ontvangen om in jouw eigen regio een bijdrage te kunnen leveren aan de gezondheid, het welbevinden en de schoolprestaties van de kinderen en jongeren? Geef je dan uiterlijk 27 mei op voor dit Diner Pensant. Wij zien uit naar jouw visie, ervaringen en adviezen!

Schrijf je in voor het Diner Pensant

Praktische informatie

Wanneer: woensdag 8 juni 2022,17.30 uur tot 21.00 uur
Waar: Leerhotel Het Klooster, Daam Fockemalaan 10 in Amersfoort
Voor wie: wethouders, directeuren Publieke Gezondheid, schoolbestuurders en schoolleiders
Dresscode: Casual chique
Kosten: geen
Vragen: Ineke Swart – iswart@ggdghor.nl
Inschrijven: tot en met 27 mei 2022

Er is nog een beperkt aantal plaatsen beschikbaar. We streven naar een evenwichtige samenstelling van het gezelschap met vertegenwoordigers vanuit onderwijs, gemeenten en GGD’en. In de week van 30 mei 2022 krijg je bericht of je aan het Diner Pensant kunt deelnemen. De afweging vindt plaats op basis van regio en sector.