Schoolterrein rookvrij? Bestel het bord met €50 korting

15 maart 2017 - Is uw schoolterrein rookvrij? Bestel dan met €50 korting het bord ‘rookvrij schoolterrein’ en laat zien dat roken op en rond het schoolterrein niet is toegestaan. Gezonde School kan voor 3.000 borden deze korting aanbieden.

Elk jaar beginnen nog altijd 27.000 kinderen met dagelijks roken. Veel van hen steken de eerste sigaret op of rond het schoolplein op. De helft van de mensen die blijft roken, sterft uiteindelijk aan de gevolgen. Dat zijn per jaar meer dan 20.000 mensen. Daarnaast overlijden jaarlijks enkele duizenden mensen aan de gevolgen van meeroken.

Vanzelfsprekend rookvrij

Het Longfonds ziet dat een helder beleid van een 100% rookvrij schoolplein werkt. “Een rookvrij schoolplein wordt snel vanzelfsprekend. Zeker voor nieuwe leerlingen die niet roken en ook niet worden verleid om te beginnen met roken”, zegt Michael Rutgers, directeur van het Longfonds. “Daar gaat het om: voorkomen dat kinderen beginnen met roken, juist op een leeftijd dat roken extra snel tot verslaving leidt.”

Themacertificaat

“Met deze mooi kortingsactie willen we scholen stimuleren om roken op en rond scholen verder terug te dringen”, zegt Jan Faber, projecteider Gezonde School. “Het hebben van een rookvrij schoolterrein is een voorwaarde voor het behalen van het themacertificaat ‘Roken, Alcohol en Drugspreventie’ van het vignet Gezonde School.

Eigen bijdrage

Het programma Gezonde School ondersteunt alle po-, vo- en mbo-scholen die zichtbaar willen maken dat zij een rookvrij schoolterrein hebben. Maar liefst 3.000 bordjes kunnen met €50 korting worden besteld. Scholen betalen wel nog een eigen bijdrage. Deze is afhankelijk van het gewenste formaat, de afwerking en de bevestigingswensen van de school. De korting van €50 geldt voor elke bestelling.

Elkaar inspireren

Jan Faber: “Scholen die het bord hebben bevestigd zijn een goed voorbeeld  voor andere scholen. In ruil voor de korting vragen we scholen daarom een foto te maken van het bord op het schoolterrein en deze foto te delen op social media en daarbij #GezondeSchool te noemen en #rookvrijegeneratie.”

Twitter: #gezondeschool

Facebook: @Gezondschool.nl

Bestel een of meer borden in drie stappen

Het bestellen van één of meer borden gaat als volgt:
1.    Ga naar www.informatiebord.nl/rookvrijegeneratie.
2.    Kies het gewenste formaat, de afwerking en de benodigde bevestigingsmaterialen.
3.    Voer op de productpagina de actiecode ‘OpwegnaarGezondeSchool’ in.
4.    Voeg dezelfde actiecode toe aan de winkelmand en ontvang ook nog eens 10% korting op alle overige informatieborden die de webshop aanbiedt.

Binnen circa 10 werkdagen wordt de bestelling op school bezorgd. Gezonde School biedt 3.000 borden met €50 korting aan. Voor de kortingsactie geldt ‘op=op’. Daarna kunnen de borden nog worden besteld, maar geldt de korting niet meer.