Kindtool positieve gezondheid gelanceerd

Kindtool positieve gezondheid

20 oktober 2017 - Het Institute for Positive Health, het Wilhelmina Kinderziekenhuis, de Stichting Kind en Ziekenhuis en de gemeente Utrecht lanceerden onlangs de eerste versie van de Kindtool Positieve gezondheid. Deze tool laat zien wat kinderen en jongeren zelf belangrijk vinden als het gaat om hun gezondheid.

Jubileumeditie Nationaal Schoolontbijt

18 oktober 2017 - De 15e editie van Het Nationaal Schoolontbijt wordt een bijzonder jubileumfeest! Ruim 550.000 kinderen gaan in de week van 6 t/m 10 november gezond ontbijten op zo'n 3.000 basisscholen en meer dan 265 stadhuizen. En ze leren met nieuw lesmateriaal meer over die gezonde start van de dag. Allemaal onder de noemer 'Gezond ontbijten is geen kunst!'.

Weer 5 Gezonde Scholen erbij!

16 oktober 2017 - Vorige week waren er maar liefst 5 scholen die het vignet Gezonde School in ontvangst mochten nemen! In Bergen op Zoom was het drie keer raak. Daar kregen de Algemene School Oost, De Montessorischool en De Nieuwe Veste donderdagmiddag 12 oktober het themacertificaat Bewegen en sport. Dat gebeurde na afloop van een groots volleybaltoernooi waar alle basisscholen van Stichting ABBO aan meededen.

Top 3 vragen over het ondersteuningsaanbod Gezonde School

16 oktober 2017 - Het programma Gezonde School streeft ernaar dat gezondheid in het DNA van elke school komt. Daarom kunnen scholen die Gezonde School willen worden jaarlijks ondersteuning aanvragen. Het ondersteuningsaanbod Gezonde School bestaat uit een bedrag van € 3.000,-. In het schooljaar 2017-2018 konden 750 schoollocaties met het ondersteuningaanbod van start. Regelmatig stellen deze scholen vragen over het ondersteuningsaanbod. De drie meest gestelde vragen zijn:

10-10: Dag van de Duurzaamheid

10 oktober 2017 – Vandaag is de Dag van de Duurzaamheid. Door heel Nederland vinden, voor het negende jaar, duizenden duurzame activiteiten plaats, georganiseerd door particulieren, bedrijven, maatschappelijke organisaties en overheden. Samen laten we op deze dag zien dat duurzaamheid noodzakelijk, inspirerend en winstgevend is.

Stoptober op het Alfa College in Hardenberg!

logo stoptober

3 oktober 2017 - Gisteren is de landelijke campagne Stoptober weer van start gegaan. Rokers worden uitgedaagd om 28 dagen lang niet te roken. Veel regionale bedrijven, scholen en instellingen doen er aan mee. Zo ook het Alfa College in het Overijsselse Hardenberg, dat eerder al het vignet Gezonde School kreeg voor het thema Voeding.