Onlangs verschenen nieuwe Gezonde School-activiteiten in de activiteitendatabase op de website van Gezonde School. Het gaat om de onderstaande activiteiten voor het thema Relaties en seksualiteit:

 • Merel van Groningen-project,  vo voortgezet onderwijs (voortgezet onderwijs)
  Deze activiteit richt zich zowel op voorlichting als preventie. Dit gebeurt door jongeren een spiegel voor te houden met betrekking tot hun eigen gedrag en door vooroordelen over loverboys weg te nemen. Het project bestaat uit acht thema’s met verschillende werkvormen. Lees meer over het Merel van Groningen-project (vo).
   
 • Vlaggensysteem (Sensoa), po primair onderwijs (primair onderwijs), vo en mbo middelbaar beroepsonderwijs (middelbaar beroepsonderwijs)
  Hoe leer je kinderen wat wel en wat niet normaal seksueel gedrag is? En wanneer gaat gezond seksueel experimenteergedrag over in grensoverschrijdend gedrag? 'Het Vlaggensysteem' is een methodiek om seksueel gedrag te duiden en er adequaat op te reageren. Lees meer over het Vlaggensysteem (po, vo, mbo). 
   
 • Living Loving  (Weerbaar in seksualiteit), vo
  Living Loving is een doorlopende leerlijn Seksuele Vorming voor het voortgezet onderwijs voor vier leerjaren. Door de toegankelijke, herkenbare en direct toepasbare materialen kunnen de scholen zélf aan de slag met het thema seksualiteit en seksuele vorming. Lees meer over Living Loving.
   
 • Be-loved (Weerbaar in seksualiteit), vo
  Be-Loved is een doorlopende leerlijn Seksuele Vorming voor het Christelijk Voortgezet Onderwijs voor vier leerjaren. Door de toegankelijke, herkenbare en direct toepasbare materialen kunnen de scholen zélf aan de slag met het thema seksualiteit en seksuele vorming. Lees meer over Be-loved.

Over Gezonde School-activiteiten
Veel scholen maken gebruik van Gezonde School-activiteiten. Het gaat hierbij om erkende interventies/activiteiten waarvan een onafhankelijke Erkenningscommissie heeft vastgesteld dat ze voldoen aan de kwaliteitscriteria. Deze activiteiten bieden we aan in de activiteitendatabase op de website van Gezonde School.  Bekijk de activiteiten voor po, vo en mbo