Regelmatig verschijnen nieuwe erkende Gezonde School-activiteiten in de database van Gezonde School. Bekijk de activiteiten die onlangs zijn erkend in het overzicht hieronder.

Kokkerelli

Kokkerelli van Kids University for Cooking is een programma waarmee leerlingen de hele voedselketen ontdekken van grond tot mond. Zo bezoeken ze een teler van groente of fruit, krijgen ze een kookworkshop en volgen ze lessen op school. Het programma is nu beschikbaar voor groep 5 tot en met 8 van basisscholen in Noord-Limburg. Er wordt gewerkt aan een landelijke uitbreiding. Deze Gezonde School-activiteit sluit aan bij het thema Voeding (po primair onderwijs ).

LEV2Live

LEV2Live is een weerbaarheidsinterventie, gericht op leerlingen en ouders van groep 8 van het primair onderwijs. Aan de hand van rollenspellen, filmpjes, knutsel- en schrijfopdrachten en groepsgesprekken komt een trainer van Stichting Chris & Voorkom! verschillende thema’s bespreken. De Gezonde School-activiteit sluit aan bij het thema Welbevinden en Relaties en seksualiteit (po).

Monkey Moves

Monkey Moves is een lesprogramma waarin jonge kinderen spelenderwijs allerlei vaardigheden leren op basis van 11 verschillende sporten. Het programma omvat wekelijkse lessen gedurende een heel seizoen, met elke drie weken een andere sport en tussendoor enkele themaweken. De Gezonde School-activiteit sluit aan bij het thema Bewegen en sport (po).

Wonderlijk gemaakt

Wonderlijk gemaakt heeft als doel een gezonde relationele en seksuele ontwikkeling van kinderen van 4 tot en met 12 jaar in het christelijk basisonderwijs te ondersteunen door middel van uitgewerkte lessen voor leerlingen, een handleiding en training voor leerkrachten en informatie voor ouders. De Gezonde School-activiteit sluit aan bij het thema Relaties en seksualiteit (po).

De superheldenaanpak

De superheldenaanpak kan ingezet worden om sociale vaardigheden van kinderen en het groepsklimaat in de klas te verbeteren om daarmee de kans op sociale problemen te verkleinen. Items zijn: elkaar helpen, elkaar aanspreken, leiden, volgen, opkomen voor jezelf, relaxed reageren, negeren, een slimme plek en melden bij de leerkracht. De Gezonde School-activiteit sluit aan bij het thema Welbevinden (po).

Helder op School: Samen Fris

Samen Fris bestaat uit een lessenserie voor leerlingen uit de 2e en 3e klas van het voortgezet onderwijs én ondersteunende informatie voor ouders/verzorgers. Samen Fris ondersteunt leerlingen en hun ouders/verzorgers om samen het gesprek aan te gaan over niet roken, alcohol drinken en/of blowen. De Gezonde School-activiteit sluit aan bij het thema Roken, alcohol- en drugspreventie (vo voortgezet onderwijs ).