HotSpot

HotSpot is een pakkende theatervoorstelling over drankgebruik, blowen, vriendschap en feesten. Tijdens het interactieve deel na de voorstelling zijn leerlingen met elkaar in gesprek. Over eerlijkheid, zelfvertrouwen en zorgen voor elkaar. Want wanneer zeg je nee als de rest ja zegt? Hot Spot laat zien dat iedereen het op zijn eigen manier leuk kan hebben. Ook zonder alcohol en drugs. De theatervoorstelling sluit aan op het thema Roken, alcohol- en drugspreventie voor het vo en mbo

Toolkit L.O.V.E. Online

De toolkit L.O.V.E. Online gaat over leuke en vervelende online ervaringen rondom liefde en seks. De toolkit is voor vovoortgezet onderwijs -scholen die aandacht willen besteden aan sexting, grooming en veilig online contact. De toolkit ondersteunt uw school bij het geven van lessen, het vormen van beleid, het handelen bij incidenten en het informeren van ouders. De toolkit sluit aan op het thema Relaties en seksualiteit (vo).

Stoere Traktaties

Stoere Traktaties is ontwikkeld met als doel bewustwording te creëren over het belang van goede voeding.  Door Stoere Traktaties wordt gezond trakteren op de basisschool (so/poprimair onderwijs ) direct bevorderd en ervaren kinderen hoe leuk, lekker en stoer trakteren met groenten en fruit is. De Gezonde School-activiteit sluit aan bij het thema Voeding (po).

Semmi-training

Semmi-training richt zich op het verminderen van sociale problemen bij kinderen van 9-12 jaar, waardoor zij zich vaardiger en sterker voelen in het contact met leeftijdsgenoten en leerkrachten. Hiermee verbetert het zelfvertrouwen en gaan kinderen met meer plezier naar school. De Gezonde School-activiteit sluit aan bij het thema Welbevinden (po).

GrowWizzKid

Het lesprogramma GrowWizzKid voor de basisschool hanteert de herkomst/productie van (gezonde) voeding als basis voor voedselvaardigheden. Het combineert voeding, natuur, techniek en duurzaamheid in een doorlopende leerlijn. Kinderen leren op een onderzoekende en ervaringsgerichte manier wat gezonde voeding is, waar dit vandaan komt en hoe gezonde voeding toe te passen. GrowWizzKid bestaat uit een binnenteeltsysteem en een online leeromgeving. De Gezonde School-activiteit sluit aan bij het thema Voeding (po).

Respons

De methode Respons van het Nederlands Instituut voor Vechtsport en Maatschappij is ontwikkeld om problemen als pesten, agressief gedrag en onveiligheid op school aan te pakken. De lessenreeks is beschikbaar voor het po, vo en mbo. Via een klassikale aanpak leren leerlingen/studenten omgaan met lastige of bedreigende situaties. Daarbij worden waarden en werkvormen vanuit de vechtsporten gebruikt.

Natuurlijk bewegen

Onlangs is Natuurlijk Bewegen officieel erkend als Gezonde School-activiteit voor de basisschool. De lesmethodiek speelt in op de huidige ontwikkeling van te weinig beweging door de jeugd en streeft ernaar om de jeugd ten minste vier dagen in de week, 20 tot 30 minuten te laten bewegen in combinatie met de gymlessen. Er is een leerlijn ontwikkeld om de motorische vaardigheden te verbeteren en bevat een digitaal platform waarop dagelijkse lessen en video's staan.  Natuurlijk Bewegen sluit aan bij het thema Bewegen en sport (po).

Bijgewerkt op: 19 oktober 2020