Regelmatig verschijnen nieuw erkende Gezonde School-activiteiten. Gezonde School-activiteiten kun je gebruiken om te werken aan een gezonde leefstijl op school. Alle Gezonde School-activiteiten zijn van een goede kwaliteit en goed uitvoerbaar in de praktijk. Er zijn Gezonde School-activiteiten voor het primair onderwijsspeciaal onderwijsvoortgezet onderwijs en mbo. De activiteiten hieronder zijn onlangs erkend.

Logo van Gezonde School-activiteit Boksen Opvoeden

Boksend Opvoeden

Met Boksend Opvoeden werken leerlingen aan hun fysieke en mentale veerkracht door te boksen. Door hierop te reflecteren worden ze bewust van hun gevoelens en gedachten. Boksend Opvoeden sluit aan bij Bewegen en sport in het voortgezet speciaal onderwijs en Bewegen en sport in het voortgezet onderwijs.

 

Decoratieve afbeelding van een tuin met groenten en insecten. De kijker kijkt met een loep naar een insect op een blad.

Onderzoekend Tuinieren

Onderzoekend Tuinieren is een praktisch jaarrrond lesprogramma voor alle groepen in het primair onderwijs. Leerlingen verbouwen voedsel en leren zo meer over gezonde voedselkeuzes maken en over de natuur. Onderzoekend Tuinieren sluit aan bij het thema Milieu en natuur in het primair onderwijs.