Regelmatig verschijnen nieuwe erkende Gezonde School-activiteiten in de database van Gezonde School. Bekijk de activiteiten die onlangs zijn erkend in het overzicht hieronder.

Student snijdt fruit

Lessen burgerschap mbo middelbaar beroepsonderwijs over voeding

In zes vernieuwde lessen van Lessen burgerschap mbo over voeding gaan mbo-studenten aan de slag met eten en eetgedrag: wat krijg ik allemaal binnen? Is dat gezond? Hoe zit het met duurzaamheid? En hoe blijf ik verleidingen de baas? De Gezonde School-activiteit sluit aan bij het thema Voeding.

Leerlingen uit het speciaal onderwijs

Beware of Loverboys

Beware of Loverboys (so en vo) heeft als hoofddoel de kwetsbaarheid van meiden van 13 t/m 16 jaar in het reguliere onderwijs (vmbo Voorbereidend middelbaar beroepsonderwijs (vmbo) en pro) en speciaal onderwijs (vso) voor loverboys en andere seksuele grensoverschrijding te verkleinen. De Gezonde School-activiteit sluit aan bij het thema Relaties en seksualiteit (so en vo).

Gezonde School-activiteit MIND Young Academy in de klas

MIND Young Academy

MIND Young Academy (vo en mbo) richt zich op het voorkomen en vroegtijdig signaleren van psychische problemen bij jongeren, door het thema op een laagdrempelige manier bespreekbaar te maken. De Gezonde School-activiteit sluit aan bij het thema Welbevinden (vo en mbo).

Leerlingen leren een gezonde maaltijd kennen en ervaren.

Ontdekkend tuinieren

Met Ontdekkend Tuinieren leren leerlingen in het primair onderwijs (groep 5 en 6) de herkomst van een gezonde maaltijd kennen en ervaren. De Gezonde School-activiteit sluit aan bij de thema's Milieu en natuur en Voeding.

Logo van lesprogramma Energieke Scholen

Energieke Scholen

Energieke Scholen is een lesprogramma waarbij basisschoolleerlingen (groep 5 t/m 8) aan de slag gaan met energie en binnenmilieu om hun schoolgebouw energiezuiniger en gezonder te maken. De Gezonde School-activiteit sluit aan bij het thema Milieu en natuur.