Regelmatig verschijnen nieuwe erkende Gezonde School-activiteiten in de database van Gezonde School. Bekijk de activiteiten die onlangs zijn erkend in het overzicht hieronder.

Wonderlijk gemaakt

Wonderlijk gemaakt heeft als doel een gezonde relationele en seksuele ontwikkeling van kinderen van 4 tot en met 12 jaar in het christelijk basisonderwijs te ondersteunen door middel van uitgewerkte lessen voor leerlingen, een handleiding en training voor leerkrachten en informatie voor ouders. De Gezonde School-activiteit sluit aan bij het thema Relaties en seksualiteit (poprimair onderwijs ).

De superheldenaanpak

De superheldenaanpak kan ingezet worden om sociale vaardigheden van kinderen en het groepsklimaat in de klas te verbeteren om daarmee de kans op sociale problemen te verkleinen. Items zijn: elkaar helpen, elkaar aanspreken, leiden, volgen, opkomen voor jezelf, relaxed reageren, negeren, een slimme plek en melden bij de leerkracht. De Gezonde School-activiteit sluit aan bij het thema Welbevinden (po).

Helder op School: Samen Fris

Samen Fris bestaat uit een lessenserie voor leerlingen uit de 2e en 3e klas van het voortgezet onderwijs én ondersteunende informatie voor ouders/verzorgers. Samen Fris ondersteunt leerlingen en hun ouders/verzorgers om samen het gesprek aan te gaan over niet roken, alcohol drinken en/of blowen. De Gezonde School-activiteit sluit aan bij het thema Roken, alcohol- en drugspreventie (vovoortgezet onderwijs ).

Zet VetLekker op de kaart!

Lekkere, gevarieerde én gezonde kindermenu’s, waar Nijmeegse kinderen en koks samen aan gewerkt hebben: dat is Zet VetLekker op de kaart! Zo worden leerlingen uit het basisonderwijs bewust van wat zij eten en drinken. Bovendien inspireren de leerlingen elkaar en de sociale omgeving om gezondere keuzes te maken. Ze leren dat gezond eten heel erg leuk en lekker kan zijn en werken samen met ondernemers uit de stad. Ze adviseren hen over gezonde kindermenu’s. De Gezonde School-activiteit sluit aan bij het thema Voeding (po).

Veiligwijs

Is uw basisschool op zoek naar een lespakket die handvatten geeft om seksuele en relationele vorming te geven? Veiligwijs is nu goed onderbouwd. "Veiligwijs bevat een doorlopende leerlijn met mooie materialen, een doordachte opbouw en een goed implementatiemodel", aldus de Erkenningscommissie. De Gezonde School-activiteit sluit aan bij het thema Relaties en seksualiteit (po).

Bijgewerkt op: 27 augustus 2021