Regelmatig verschijnen nieuw erkende Gezonde School-activiteiten in de database van Gezonde School. Bekijk de activiteiten die onlangs zijn erkend in het overzicht hieronder.

Voeding

De Gezonde Basisschool van de Toekomst

De Gezonde Basisschool van de Toekomst (primair onderwijs) is bedoeld voor een betere fysieke, emotionele en intellectuele groei van leerlingen. Met voldoende onderwijstijd, extra tijd voor bewegen en sport en aandacht voor gezonde voeding. De Gezonde School-activiteit sluit aan bij de thema's Bewegen en sport en Voeding.

 

kinderen die sope aan het maken zijn

Groentjessoep

Met Groentjessoep (primair onderwijs) proeven leerlingen allerlei groentes door regelmatig soep te eten. Tegelijkertijd leren ze over de groentes in hun soep en waarom die zo gezond zijn. De Gezonde School-activiteit sluit aan bij het thema Voeding.

 

 

Student snijdt fruit

Lessen burgerschap mbo middelbaar beroepsonderwijs (middelbaar beroepsonderwijs ) over voeding

In zes vernieuwde lessen van Lessen burgerschap mbo over voeding gaan mbo-studenten aan de slag met eten en eetgedrag: wat krijg ik allemaal binnen? Is dat gezond? Hoe zit het met duurzaamheid? En hoe blijf ik verleidingen de baas? De Gezonde School-activiteit sluit aan bij het thema Voeding.

 

 

Leerlingen uit het speciaal onderwijs

Beware of Loverboys

Beware of Loverboys (speciaal onderwijs en voortgezet onderwijs) heeft als hoofddoel de kwetsbaarheid van meiden van 13 t/m 16 jaar in het reguliere onderwijs (voorbereidend middelbaar beroepsonderwijs en praktijk onderwijs) en speciaal onderwijs (voortgezet speciaal oonderwijs) voor loverboys en andere seksuele grensoverschrijding te verkleinen. De Gezonde School-activiteit sluit aan bij het thema Relaties en seksualiteit (speciaal onderwijs en voortgezet onderwijs). 

 

 

Gezonde School-activiteit MIND Young Academy in de klas

MIND Young Academy

MIND Young Academy (voortgezet onderwijs en mbo) richt zich op het voorkomen en vroegtijdig signaleren van psychische problemen bij jongeren, door het thema op een laagdrempelige manier bespreekbaar te maken. De Gezonde School-activiteit sluit aan bij het thema Welbevinden (voortgezet onderwijs en mbo).