Veiligwijs

Is uw basisschool op zoek naar een lespakket die handvatten geeft om seksuele en relationele vorming te geven? Veiligwijs is nu goed onderbouwd. "Veiligwijs bevat een doorlopende leerlijn met mooie materialen, een doordachte opbouw en een goed implementatiemodel", aldus de Erkenningscommissie. De Gezonde School-activiteit sluit aan bij het thema Relaties en seksualiteit (poprimair onderwijs ).

 

Mentorlessen over stress 

Hoe leert u leerlingen om op een gezonde manier met stress omgaan? Wat zijn stresssignalen en met welke handvatten kun je stress voorkomen of verminderen? De lessenserie ‘Mentorlessen over stress’ bestaat uit lessen voor de onderbouw en voor de bovenbouw van het voortgezet onderwijs. Na een training geven mentoren de kant-en-klare lessen en gaan zij samen met de leerlingen op ontdekking uit binnen het thema stress. Ouders worden betrokken via een thema-avond. De lessenserie sluit aan bij het thema Welbevinden van Gezonde School (vovoortgezet onderwijs ).  

HotSpot

HotSpot is een pakkende theatervoorstelling over drankgebruik, blowen, vriendschap en feesten. Tijdens het interactieve deel na de voorstelling zijn leerlingen met elkaar in gesprek. Over eerlijkheid, zelfvertrouwen en zorgen voor elkaar. Want wanneer zeg je nee als de rest ja zegt? Hot Spot laat zien dat iedereen het op zijn eigen manier leuk kan hebben. Ook zonder alcohol en drugs. De theatervoorstelling sluit aan op het thema Roken, alcohol- en drugspreventie voor het vo en mbo

 

Toolkit L.O.V.E. Online

De toolkit L.O.V.E. Online gaat over leuke en vervelende online ervaringen rondom liefde en seks. De toolkit is voor vo-scholen die aandacht willen besteden aan sexting, grooming en veilig online contact. De toolkit ondersteunt uw school bij het geven van lessen, het vormen van beleid, het handelen bij incidenten en het informeren van ouders. De toolkit sluit aan op het thema Relaties en seksualiteit (vo). 

 

Stoere Traktaties

Stoere Traktaties is ontwikkeld met als doel bewustwording te creëren over het belang van goede voeding.  Door Stoere Traktaties wordt gezond trakteren op de basisschool (so/po) direct bevorderd en ervaren kinderen hoe leuk, lekker en stoer trakteren met groenten en fruit is. De Gezonde School-activiteit sluit aan bij het thema Voeding (po). 

 

Semmi-training

Semmi-training richt zich op het verminderen van sociale problemen bij kinderen van 9-12 jaar, waardoor zij zich vaardiger en sterker voelen in het contact met leeftijdsgenoten en leerkrachten. Hiermee verbetert het zelfvertrouwen en gaan kinderen met meer plezier naar school. De Gezonde School-activiteit sluit aan bij het thema Welbevinden (po).

 

GrowWizzKid

Het lesprogramma GrowWizzKid voor de basisschool en het speciaal onderwijs hanteert de herkomst/productie van (gezonde) voeding als basis voor voedselvaardigheden. Kinderen leren op een onderzoekende en ervaringsgerichte manier wat gezonde voeding is, waar dit vandaan komt en hoe gezonde voeding toe te passen. GrowWizzKid bestaat uit een binnenteeltsysteem en een online leeromgeving. De Gezonde School-activiteit sluit aan bij het thema Voeding (po, so).

Bijgewerkt op: 13 januari 2021