Minister Schouten van Landbouw, Natuur en Voedselkwaliteit geeft maandag 13 november het startsein voor de campagne van het EU Europese unie (Europese unie)-schoolfruit- en groenteprogramma 2017-2018. Hiervoor overhandigt zij de eerste doos schoolfruit op de basisschool De Springbok in Den Haag. In totaal ontvangen bijna 3000 basisscholen dit schooljaar 20 weken lang voor elke leerling 3 stuks gratis groente of fruit.

Met deze regeling wil de Europese Unie gezonde voedingsgewoontes bij kinderen stimuleren en zo de afzet van groente en fruit op de lange termijn bevorderen. Dit is het eerste jaar dat alle 28 EU-lidstaten meedoen aan de complete regeling. Nederland doet voor de negende keer mee. Met de Europese schoolfruitregeling krijgen basisschoolleerlingen 20 weken gratis 3 stuks groente of fruit per week via erkende leveranciers.

De Europese Unie trekt in totaal 250 miljoen euro uit voor de schoolfruitregeling. Hiervan is ongeveer 7,5 miljoen euro bestemd voor Nederlandse basischoolleerlingen.

Bron: Nationale Onderwijsgids