Meer verdieping op thema Welbevinden in 2018

13 december 2017 - Welbevinden als thema binnen de Gezonde School is een geliefd thema bij scholen. Het is ook een thema waar scholen vaak veel op doen: Het pedagogisch klimaat is voor scholen immers hun core-business. Verschillende scholen vragen ondersteuning aan de Gezonde School-adviseurs om mee te denken over een effectieve integrale aanpak die past bij de pedagogische visie van de school. Een beleid met draagvlak. Een integrale aanpak kan op heel veel verschillende manieren worden vormgegeven.

Gezonde School-activiteit 'De Geluidstuin' vernieuwd!

12 december 2017 - Voor kinderen tussen 9 en 12 jaar heeft de Nationale Hoorstichting ‘De Geluidstuin’ ontwikkeld. De Geluidstuin is een website waar kinderen spelenderwijs leren over het gehoor en het voorkomen van gehoorschade. Want jong geleerd… Via deze site kun je ook de gratis online Kinderhoortest doen. Erg leuk dus om deze De Geluidstuin een keer tijdens een computerles te bezoeken!

Vallen is ook een sport met al die winterpret!

11 december 2017 – Vanwege het winterse weer is het vandaag glad in het hele land. En er komt nog meer sneeuw aan later vandaag. Sleetje rijden, sneeuwballengevecht, al die sneeuw zorgt voor een heel wat winterpret. Het is belangrijk om goed op te letten, want het kan glad zijn en je kunt gemakkelijk uitglijden op weg naar school of op het schoolpein. Om het aantal valletsels te verminderen, heeft VeiligheidNL het lespakket ‘Vallen is ook een sport’ voor het primair onderwijs ontwikkeld. Tijdens de gymles leren kinderen volgens een betrouwbare methode veilig te vallen.

Verkiezing 'Sportiefste VSO-school'

7 december 2017 - Al jaren wordt voor het reguliere onderwijs jaarlijks de verkiezing ‘Sportiefste School van Nederland’ georganiseerd. Maar ook in het speciaal onderwijs gebeurt heel veel moois op het gebied van bewegen! De Koninklijke Vereniging voor Lichamelijke Opvoeding (KVLO) is daarom erg blij dat deze eerste verkiezing voor het speciaal onderwijs georganiseerd kan worden.

Steeds meer Gezonde Scholen in Den Haag

7 december 2017 - In het Algemeen Dagblad staat vandaag het artikel 'Scholen zijn steeds gezonder', over de toename van het aantal Gezonde Scholen in Den Haag.

Schoolterrein rookvrij? Bestel het bord met €50 korting

6 december 2017 - Is uw schoolterrein rookvrij? Bestel dan met €50 korting het bord ‘rookvrij schoolterrein’ en laat zien dat roken op en rond het schoolterrein niet is toegestaan. Gezonde School kan voor 3.000 borden deze korting aanbieden.

Elk jaar beginnen nog altijd 27.000 kinderen met dagelijks roken. Veel van hen steken de eerste sigaret op of rond het schoolplein op. De helft van de mensen die blijft roken, sterft uiteindelijk aan de gevolgen. Dat zijn per jaar meer dan 20.000 mensen. Daarnaast overlijden jaarlijks enkele duizenden mensen aan de gevolgen van meeroken.

Doe mee aan de Lang Leve de Liefde Award 2018

4 december 2017 - Besteedt uw school structureel aandacht aan het thema 'Relaties en seksualiteit'?  Doe dan mee aan de Lang leve de Liefde Award! Begin 2018 wordt deze Award voor de derde keer uitgereikt. Met de Lang Leve de Liefde Award willen Soa Aids Nederland en Rutgers de kwaliteit van seksuele- en relationele vorming op scholen stimuleren, waarderen en er bekendheid aan geven.

Voor de Award komen scholen in aanmerking die: