Bekijk filmpje over voordelen van fruit op school

fruit

17 mei 2018 - Basisschool de Meent in Ommeren ging na de Gezonde School-activiteit EU-Schoolfruit op zoek naar een structurele oplossing voor fruit op school. En met succes! GGD Gelderland-Zuid maakte in samenwerking met het programma Jong leren Eten een film over de zoektocht. Ouders, het schoolteam en de fruitteler vertellen hoe ze het aanpakken en wat de voordelen zijn. Wil je als school  inspiratie opdoen of tips hoe je als school fruit kunt aanbieden?

200 extra scholen ontvangen ondersteuningsaanbod ronde 2018

14 mei 2018 - De belangstelling voor het ondersteuningsaanbod schooljaar 2018-2019 was ook dit jaar weer groot. Meer dan 900 scholen hebben zich aangemeld. Het ministerie van VWS heeft onlangs extra financiële middelen beschikbaar gesteld, waardoor 750 scholen ondersteuning toegekend krijgen in plaats van 550.

Bestel nu Het Stoeipakket van Schooljudo

9 mei 2018 - Stoei-inspiratie nodig? Vraag 'Het Stoeipakket' van Schooljudo aan! Dit pakket is speciaal ontwikkeld voor leerkrachten die stoeien ook belangrijk vinden voor de fysieke en mentale ontwikkeling van kinderen. Het digitale Stoeipakket bevat 15 veilige, maar uitdagende stoeivormen voor in de klas en daarbuiten. Vraag het stoeipakket aan.

Bijeenkomst leerkrachtenpanel EU-schoolfruit

8 mei 2018 - Heeft uw school meegedaan aan EU-Schoolfruit en wilt u uw ervaringen delen over het lesmateriaal, communicatie en ouderbetrokkenheid? Wat gaat goed, wat kan beter en wat moet anders? Kom naar de bijeenkomst op 20 juni in Amsterdam en help EU-Schoolfruit het programma te verbeteren. Lees meer.

Save the date: Congres Gezonde School 2018

3 mei 2018 - Werken aan een gezonde leefstijl op school is en blijft een populair onderwerp. Elke school zet zich hiervoor in, maar hoe maak je de juiste keuzes? Hoe krijg je een gezonde leefstijl in het DNA van de school? Reserveer dinsdag 30 oktober in je agenda en laat je inspireren tijdens de eerste editie van het Congres Gezonde School in Doorn!