Dubbel feest voor (V)SO 't Kraaienest

27 juni 2017 - De uitreiking van het vignet Gezonde School is voor veel scholen een feest. Zo ook voor (V)SO 't Kraaienest in Nootdorp. Tijdens het jaarlijkse zomerfeest op 23 juni reikte wethouder Bernard Minderhoud het vignet Gezonde School uit.

Panelleden Gezonde School gezocht

26 juni 2017 - Bent u een onderwijsprofessional uit het so, po, vo of

Aan de slag met het Ondersteuningsaanbod Gezonde School

26 juni 2017 - Van de 900 ingediende aanvragen voor het Ondersteuningsaanbod Gezonde School, zijn er 750 aanvragen goedgekeurd. Al deze 750 scholen gaan de komende periode aan  de slag met het door hen gekozen Gezonde School-thema. Zo gaat openbare basisschool De Sieppe in Groesbeek aan de slag met het thema Voeding. Wat gaan zij doen?

Vraag nu gratis de vernieuwde Smaaklesmap aan

22 juni 2017 - Voeding is één van de thema’s die bij Gezonde School centraal staat. Zo zijn er talloze lespakketten en activiteiten voor scholen om met dit thema aan de slag te gaan. Het lespakket ‘Smaaklessen’ is hier een voorbeeld van. De Smaaklesmap heeft een update gehad. Alle lessen zijn samen met het Voedingscentrum aangepast aan de nieuwste inzichten rondom voeding.

De Smokefree Challenge gaat volgend schooljaar door!

21 juni 2017 - Na een geslaagd pilotjaar met 31 vmbo-scholen en een winnende klas van het Citaverde College Horst die de hoofdprijs in de wacht sleepten (een dag naar Walibi), gaat de Smokefree Challenge volgend jaar door. Vanaf het schooljaar 2017/2018 kunnen alle eerste en tweede (VMBO)-klassen van het voortgezet onderwijs meedoen aan de wedstrijd en meedingen naar de hoofdprijs.

Ondersteuningaanbod Gezonde School is toegekend

13 juni 2017 - Scholen die een aanvraag hebben ingediend bij het Ondersteuningsaanbod Gezonde School, hebben inmiddels bericht ontvangen of de aanvraag wel of niet is toegekend. In totaal hebben ruim 900 scholen een aanvraag ingediend, waarvan 750 aanvragen zijn toegekend op basis van de toekenningscriteria. De contactpersonen binnen de scholen hebben op 2 juni hierover bericht ontvangen.

Doe mee aan de Lovebuzz workshop!

7 juni 2017 - Relaties en seksualiteit is één van de thema’s die bij Gezonde School centraal staat. Door op school aandacht te  besteden aan relaties en seksualiteit raken leerlingen vertrouwd met het thema. De Lovebuzz game is een laagdrempelige  manier om met leerlingen uit de eerste klas in gesprek te gaan over verliefd zijn, pesten en sexting.