Lekker naar buiten! met subsidie Jong Leren Eten

1 november 2018 - Met als motto ‘Lekker naar buiten!’ kunnen alle scholen in het primair onderwijs, voortgezet onderwijs en het middelbaar beroepsonderwijs subsidie aanvragen voor drie activiteiten: moestuinieren, koken of een excursie of gastles op het gebied van voeding. Per schoollocatie is een bedrag van €2.000 beschikbaar.

Met deze tegemoetkoming in de kosten wil het programma Jong Leren Eten (JLE) scholen stimuleren om kinderen en jongeren in aanraking te laten komen met informatie en activiteiten over voeding. Daarmee leren zij op een praktische manier gezonde en duurzame keuzes maken. De subsidieregeling wordt uitgevoerd in samenwerking het programma Gezonde School. Scholen kunnen via www.mijngezondeschool.nl de subsidie aanvragen, volg daarvoor onderstaande stappen.

Subsidie Jong Leren Eten aanvragen in vijf stappen

1.  Registreer jouw school op www.mijngezondeschool.nl. Dit doe je met het BRIN-nummer van de school. Is jouw school al bekend binnen Mijngezondeschool.nl? Dan toont de website automatisch de gegevens van jouw school. Je hoeft ze alleen nog maar te bevestigen.
  2.  Kies de activiteiten waarvoor je de subsidie wilt gebruiken. Ga je een moestuin aanleggen, wil je een gastles bij een boer organiseren of ga je met jouw klas een gezonde kookworkshop volgen? Per activiteit kun je ook subsidie aanvragen voor bijvoorbeeld vervoer, gereedschap en lesmateriaal. Je kunt één aanvraag doen per schoollocatie, dus bedenk goed met welke klassen je welke activiteiten wilt ondernemen. Een ingediende aanvraag kan niet meer worden gewijzigd.
  3.  Vraag de subsidie aan op Mijngezondeschool.nl, subsidie JLE. Je ontvangt een bevestiging van de aanvraag van jouw school. Daarin geven we je ook advies hoe je vanuit de activiteit verder kunt werken om Gezonde School te worden op het thema Voeding.
  4.  Ga lekker naar buiten en laat leerlingen van jouw klas in de praktijk ervaring opdoen met gezonde en duurzame voeding. Je bepaalt als school zelf wat je doet en waar, de subsidie is een tegemoetkoming in de kosten.
  5.  Verantwoord en declareer. Na afloop van de activiteit beantwoord je een aantal vragen en laat je met een foto of filmpje zien hoe jouw klas de subsidie heeft gebruikt. Ook declareer je de kosten. Die worden vervolgens binnen enkele weken betaald. Het beeldmateriaal dat je uploadt wordt niet verspreid of openbaar gepubliceerd. Mochten we dit wel willen doen om andere scholen te inspireren, dan benaderen we de contactpersoon en vragen we om toestemming.

Meer informatie

Let op: Aan de subsidieregeling zijn voorwaarden verbonden. Lees meer op www.jonglereneten.nl/subsidie-jong-leren-eten. Lees voor meer informatie ook de veelgestelde vragen over de subsidie Jong Leren Eten.