Voor kinderen tussen 9 en 12 jaar heeft de Nationale Hoorstichting ‘De Geluidstuin’ ontwikkeld. De Geluidstuin is een website waar kinderen spelenderwijs leren over het gehoor en het voorkomen van gehoorschade. Want jong geleerd… Via deze site kun je ook de gratis online Kinderhoortest doen. Erg leuk dus om deze De Geluidstuin een keer tijdens een computerles te bezoeken! Lees meer over Gezonde School-activiteit: De Geluidstuin.

Gehoorschade en Gezonde School

Gehoorschade is één van de thema’s van Gezonde School (VOvoortgezet onderwijs en MBOmiddelbaar beroepsonderwijs ). Binnen Gezonde School staan acht gezondheidsthema’s centraal. Scholen die uitblinken in één van deze thema’s, kunnen het vignet Gezonde School aanvragen. Ook werken aan het thema gehoorschade? Bekijk meer informatie op gezondeschool.nl (VO) of gezondeschool.nl (MBO).