Maakt jouw school na de meivakantie alvast plannen voor het nieuwe schooljaar? Dan is dit een goed moment om het traktatiebeleid om te zetten naar een feestbeleid. Maak van de verjaardagen een feestje en zet de jarige in het zonnetje.

Een feestbeleid betekent dat een jarige niet meer hoeft te trakteren, maar bijvoorbeeld een leuke activiteit mag kiezen. Denk aan het samen dansen in de klas, extra lang buiten spelen of een spelletje doen.

Voordelen van een feestbeleid

Steeds meer scholen stappen over op een feestbeleid. Het idee is vaak even wennen, maar scholen en ouders ervaren veel voordelen. Zo doen financiële verschillen tussen ouders er niet meer toe, zijn er geen discussies over de grootte of inhoud van een traktatie en hebben ouders geen stress bij het maken of kopen. Kinderen hoeven geen traktatie meer te weigeren vanwege geloofsovertuiging of allergie. En geen traktatie is bovendien gezond en goed voor het milieu.

Wil jouw school overstappen op het feestbeleid? De website ‘Wie jarig is viert feest!’ helpt je hierbij. Lees de ervaring van andere scholen, en download het stappenplan en de feestkaartjes.