Groene schoolpleinen beïnvloeden gezondheid kinderen positief

13 augustus 2018 - Groene schoolpleinen hebben een positieve invloed op de algehele gezondheid van kinderen. Dit blijkt uit vandaag gepubliceerd gezamenlijk onderzoek van de Universiteit Leiden, de Thomas More Pabo Rotterdam en de Vrije Universiteit Amsterdam.

Onderzoek Movisie en UvA: GSA-aanpak op scholen werkt!

Koning Maxima bezoekt GSA-school

2 augustus 2018 – Uit onderzoek van Movisie en Universiteit van Amsterdam blijkt dat deelname aan een Gender & Sexuality Alliance (GSA) de positie van lesbische, homoseksuele, biseksuele of transgenders (LBHT-jongeren) op vmbo-scholen aanzienlijk versterkt. Leerlingen in een GSA zitten beter in hun vel en kunnen beter omgaan met eventuele negatieve reacties van anderen.

Kinderen gaan beter rekenen door beweegprogramma's op school

Externe link naar allesoversport.nl

1 augustus 2018 - Kinderen die op school meerdere malen per week en gedurende een langere tijd beweegprogramma's volgen, presteren beter met rekenen en wiskunde. Dit blijkt uit een literatuurstudie uitgevoerd door de afdeling sociale geneeskunde van Amsterdam