Wist je dat we in Nederland een kwart van al ons eten nooit eten? Al dat eten wordt verbouwd, verwerkt, vervoerd, gekoeld en warm gemaakt. We stoppen er veel energie in. Energie die de aarde opwarmt. Des te belangrijker dat we zo min mogelijk eten verspillen. Doe daarom ook mee aan de Verspillingsvrije Week van 11 tot en met 17 september. Iedereen die eet kan meedoen, ook scholen!

Aan de slag met opdracht in lespakket Weet wat je eet

Voor de Verspillingsvrije Week heeft het Voedingscentrum een speciale praktische opdracht ontwikkeld voor scholen. Deze nieuwe opdracht is na de zomervakantie te vinden in het lespakket Weet wat je eet van het Voedingscentrum bij les 5 ‘slim kopen en bewaren’. Weet wat je eet is een gratis online lespakket over voeding voor het voortgezet onderwijs en mbo middelbaar beroepsonderwijs (middelbaar beroepsonderwijs).

Wil je de school nog meer Verspillingsvrij maken?

Met de kortingscode pakket23 bestel je nu gratis en zonder verzendkosten 50 Eetmaatjes, Koelkast- en Vriezerstickers in de webshop van het Voedingscentrum. Dit zijn superhandige tools die je tijdens de Verspillingsvrije Week aan je leerlingen uit kan delen om ze thuis te helpen minder te verspillen. Zo is het Eetmaatje een makkelijke maatbeker, welke je helpt om de juiste porties pasta af te meten. De koelkaststicker laat zien wat je wel en niet in de koelkast bewaard voor de optimale houdbaarheid. Je kan deze aanvragen tot uiterlijk 14 juli en de code is geldig voor de eerste 200 aanvragen dus wees er snel bij!

Over de Verspillingsvrije Week

We zijn allemaal steeds meer bezig met het thema voedselverspilling. Dat is belangrijk, want nog steeds gaat een kwart van al het geproduceerde voedsel verloren in ons land. De Verspillingsvrije Week is een initiatief van verschillende overheden en organisaties, zoals het Ministerie van Landbouw, Natuur en Voedselkwaliteit, Voedingscentrum, Provincie Noord-Brabant, Universiteit Wageningen en Rabobank. Samen staan zij voor het creëren van resultaat en impact in het voorkomen en verminderen van voedselverspilling. Lees verder op Samentegenvoedselverspilling.nl over de week. Op de pagina voor scholen staan ook andere lesmaterialen en extra's, geschikt voor het primair, voortgezet en middelbaar beroepsonderwijs.

Lees meer over de Verspillingsvrije Week