Vandaag beginnen de eerste scholen, in de regio Midden-Nederland, weer aan het nieuwe schooljaar. Heel Nederland kan niet meer heen om de bekende spandoeken en posters met de boodschap ‘De scholen zijn weer begonnen’. Het is nog steeds nodig om automobilisten te wijzen op de kinderen die weer onderweg gaan naar school. Dit belang wordt ook ingezien door gemeenten. Maar liefst 85% van de gemeenten doet mee aan de campagne met de spandoeken en de posters. Ook zien steeds meer bedrijven de urgentie om hier aandacht aan te besteden.

De VVN-campagne De scholen zijn weer begonnen is niet alleen bedoeld voor kinderen van de basisscholen, maar zeker ook voor de leerlingen van het voortgezet onderwijs. VVN adviseert ouders van brugklassers om samen de route naar de nieuwe school te oefenen.

Benieuwd hoe u met Gezonde School aan the thema Fysiek Veiligheid kunt werken? Kijk bij Fysieke veiligheid in het primair onderwijs of Fysieke veiligheid in het voortgezet onderwijs.