Een goede hygiëne voorkomt verspreiding van ziektes en bacteriën. En dat helpt om studenten en medewerkers gezond en fit te houden en ziekteverzuim te voorkomen. Daarom is het belangrijk dat studenten zichzelf hygiënisch verzorgen. En dat ze les krijgen in een schone, nette omgeving. Hoe krijgt u dat voor elkaar? Door te werken aan Educatie, Schoolomgeving, Signaleren en Beleid.

Tip: hoe staat uw school ervoor?

Check met de overzichtelijke themascan snel hoe ver uw school al is met het thema Hygiëne.  Hoe meer stellingen u kunt afvinken, hoe beter.

Wat kunt u doen om studenten te helpen?

Door studenten te leren hoe een goede hygiëne bijdraagt aan gezondheid, worden zij zich hier bewust van. Bijvoorbeeld in hun persoonlijke hygiëne en tijdens hun werk, zoals bij de verzorging van cliënten, patiënten, dieren of kinderen. Of bij het bereiden of serveren van gerechten. Zo kunt u helpen van goede hygiëne een gewoonte te maken:

Aanpak en ondersteuning

Werk voor een effectieve aanpak aan Educatie, Schoolomgeving, Signaleren en Beleid. Per pijler leest u wat er nodig is om de Gezonde School-aanpak toe te passen.

Wilt u hulp bij het uitvoeren van de Gezonde School-aanpak? Neem contact op met de Gezonde School-adviseur van uw regionale GGD Gemeentelijke gezondheidsdienst voor advies en ondersteuning.

Ook handig