Leerstraat ten behoeve van een gezond voedingspatroon

Een leerstraat is een programma (belevingseducatie), waarbij kinderen op een leuke, zintuigelijke en zelf ontdekkende manier in 7 stappen de gehele voedselketen beleven. Tijdens een leerstraat staat altijd een product (champignon, tomaat, paprika, bloemkool, prei, wortel, blauwe bes, aardbei of asperge) centraal. De 7 stappen worden verdeeld over 2-3 weken aangeboden. Het bezoek aan de teler en het keukendeel vindt plaats op een dagdeel.

Kenmerk

Eigenaar Stichting Kids University For Cooking
Aan de slag
NaamE-mailadresTelefoonnummer
Marlou Driessenmarloudriessen@kokkerelli.nl077 850 30 29
Doel

Ons doel is een bijdrage te leveren aan een gezondere leefstijl bij kinderen. Door kinderen inzicht te geven in een gezond eetpatroon en kennis bij te brengen over gezonde voeding stimuleren wij gezonde voedselkeuzes.

Groep
  • Groep 5
  • Groep 6
  • Groep 7
  • Groep 8
  • Lesmateriaal
  • Communicatiemateriaal
  • Handleiding

Stap 1: een PowerPoint presentatie introductie les voor op school, deze wordt beschikbaar gesteld aan de deelnemende school.

Stap 2 t/m 5: een belevingsprogramma, compleet verzorgd en begeleid door Stichting KU4C.

Stap 6 en 7: materialen voor de evaluatie les op school worden aangeleverd aan de deelnemende school.

• Voeding
Ouderbetrokkenheid Nee
Activiteit is gericht op Hier ziet u op welke pijlers de activiteit is gericht. De aanpak Gezonde School onderscheidt vier pijlers: signalering, gezondheidseducatie, omgeving en beleid.
  • Gezondheidseducatie
Wanneer uit te voeren?
  • Tijdens de les
Activiteit is zelfstandig door een school uit te voeren Nee

De leerstraat is een volledig verzorgd programma. Door middel van belevingseducatie ervaren kinderen voedsel van grond tot mond. De professionals van Stichting KU4C begeleiden het volledige programma en werken met leerkrachten, professionele koks, kwekers en telers. Deze krijgen vooraf een training en kunnen daardoor het programma zowel pedagogisch als didactisch perfect afstemmen op de doelgroep kinderen.

Hoge kwaliteit én Food is Fun!

Tijdsbesteding Indicatie van het minimaal aantal uren nodig voor training/opleiding, voorbereiding en uitvoering van de interventie. Minder dan 10 uur

Stap 1 introductie les ( 1 uur, les wordt op school gegeven door de eigen groepsleerkracht).

Stap 2 t/m 5 (dagdeel, ongeveer 4 uur)

Stap 6 en 7 (2 uur)

Totaal: 7 uur

Gemiddelde optionele tijd die het de school kost

De school krijgt na het volgen van de leerstraat recepturen mee naar school; deze gerechten kunnen optioneel thuis of op school worden bereid.

Waar is ondersteuning is beschikbaar?
  • Regionale GGD
Indicatie vaste kosten Minimale kosten van de activiteit, inclusief BTW, per schooljaar, voor alle klassen in een school van gemiddelde omvang (220 leerlingen). Minder dan €250

Op aanvraag

Beoordeling Goed beschreven