Ik eet het beter

Dit lesprogramma maakt op een inspirerende, uitdagende en positieve manier leuke dingen gezond. De nadruk ligt op samen doen en ervaren. Leerlingen gaan aan de slag met interactieve opdrachten via het digibord. Het online platform met KlasseKalender en de Vraag van Vandaag maakt een jaarlijks evenement en AH Schoolvoetbal maken het programma compleet.

Kenmerk

Eigenaar Albert Heijn
Aan de slag
NaamE-mailadresTelefoonnummer
Paula Mulderpaula.mulder@ah.nl31642290216
Doel

Door leuke dingen, zoals smaaktesten en proefjes, gezond te maken een eetgedragsveranderingen te bewerkstelligen bij schoolgaande kinderen in de leeftijd van 8 tot 12 jaar.

Groep
  • Groep 5
  • Groep 6
  • Groep 7
  • Groep 8
  • Lesmateriaal
  • Communicatiemateriaal
  • Handleiding
  • Spelvormen
  • Overige middelen en materialen

Het lesmateriaal bestaat onder andere uit een leerlingenboekje en een docentenhandleiding, internetlessen, de Vraag van Vandaag en een poster van de Schijf van Vijf voor in de klas.

• Voeding
  • Sport en beweging
Ouderbetrokkenheid Nee
Activiteit is gericht op Hier ziet u op welke pijlers de activiteit is gericht. De aanpak Gezonde School onderscheidt vier pijlers: signalering, gezondheidseducatie, omgeving en beleid.
  • Gezondheidseducatie
Aanvullende activiteit Deze activiteit kunt u aanvullend op de huidige activiteit uitvoeren. Het doen van een aanvullende activiteit versterkt het effect.
Wanneer uit te voeren?
  • Tijdens de les
Activiteit is zelfstandig door een school uit te voeren Ja
Door wie uit te voeren op school?
  • Overige leerkrachten
Tijdsbesteding Indicatie van het minimaal aantal uren nodig voor training/opleiding, voorbereiding en uitvoering van de interventie. Minder dan 10 uur

Er zijn twee weken waarin de programma’s van Ik eet het beter plaatsvinden, een week in mei (Over de Tong, Testlab en KlasseLunch) en een week in september (Week van de Pauzehap). In deze week moet de docent het boodschappenpakket ophalen en minder dan 1 uur voorbereiden.

Waar is ondersteuning is beschikbaar?
  • Eigenaar activiteit
Indicatie vaste kosten Minimale kosten van de activiteit, inclusief BTW, per schooljaar, voor alle klassen in een school van gemiddelde omvang (220 leerlingen). Minder dan €250

De materialen zijn gratis. Deelnemende groepen ontvangen bij elk lesprogramma een gratis boodschappenpakket. Alleen de verzendkosten van de gedrukte materialen worden in rekening gebracht.

Beoordeling Goed beschreven