Hoe gezond is jouw school?

Gezonde leerlingen en studenten presteren beter! Gezonde School draagt bij aan de gezondheid, het welbevinden en de schoolprestaties van leerlingen en studenten. Het biedt ze een betere basis voor hun verdere ontwikkeling. Scholen doen al veel aan gezondheid, maar wat nu precies? De test ‘Hoe gezond is jouw school?’ geeft een indicatie van hoe ver je al bent als school en inspireert over wat je nog meer kunt doen.

Hoe kun je de test gebruiken?

De test geeft een eerste beeld van hoe jouw school ervoor staat. Je kunt de test zelf invullen voor je school. Maar je kunt de test ook door anderen laten invullen, bijvoorbeeld door teamleden of samenwerkingspartners. Of je legt hem voor aan ouders, leerlingen of studenten. Leg de uitslagen van de test vervolgens bij elkaar en bespreek samen wat je zou kunnen doen om de school (nog) gezonder te maken.

Primair onderwijs

Voortgezet onderwijs