Stimuleringsbijdrage Jong Leren Eten

Met leerlingen of studenten moestuinieren, koken of op excursie om over voeding te leren? Dat kan met de stimuleringsbijdrage Jong Leren Eten. Het programma Jong Leren Eten wil scholen stimuleren om leerlingen en studenten van alles bij te brengen over voeding. Scholen kunnen daarvoor een stimuleringsbijdrage aanvragen van maximaal € 2.000 per locatie.

Stimuleringsbijdrage Jong Leren Eten aanvragen

Van 6 maart tot en met 17 april 2023 kun je de stimuleringsbijdrage Jong Leren Eten aanvragen via Mijngezondeschool.nl. Je registreert dan je belangstelling. Na de aanvraagperiode ontvang je bericht. Daarin staat of jouw school de stimuleringsbijdrage krijgt toegekend.

Naar Mijngezondeschool.nl

Voor wie?

De stimuleringsbijdrage Jong Leren Eten is voor alle scholen in het primair onderwijs, speciaal onderwijs, voortgezet onderwijs en mbo middelbaar beroepsonderwijs (middelbaar beroepsonderwijs ). Ook kinderopvanglocaties kunnen er gebruik van maken.

Wat kun je ermee?

Jouw school kan de stimuleringsbijdrage Jong Leren Eten besteden aan moestuinieren, koken of een excursie of gastles over voeding. Zo kun je met leerlingen of studenten een moestuin aanleggen, met advies van een gastdocent. Of bezoek samen een akkerbouwbedrijf om te zien hoe producten zoals aardappelen worden geteeld. En laat leerlingen en studenten onder begeleiding van een kok een gezonde maaltijd bereiden. Zo leren ze op een praktische manier gezonde en duurzame keuzes maken.

De stimuleringsbijdrage kan worden gebruikt om lesmateriaal, gereedschap en ingrediënten aan te schaffen. En om gastdocenten en vervoer te vergoeden, bijvoorbeeld. Bekijk alle mogelijkheden in het overzicht.

Veel scholen gebruiken de stimuleringsbijdrage als opstapje naar het thema Voeding of Milieu en natuur van Gezonde School. Meer weten? Bekijk de thema's voor het primair onderwijs, speciaal onderwijs, voortgezet onderwijs of mbo.

Tip: gebruik de bijdrage voor Gezonde School-activiteiten

Je kunt de bijdrage van Jong Leren Eten gebruiken voor Gezonde School-activiteiten voor de thema’s Voeding en Milieu en natuur. Gezonde School-activiteiten zijn erkende activiteiten waarvan de kwaliteit is beoordeeld. Bekijk de Gezonde School-activiteiten voor het primair onderwijs, speciaal onderwijs, voortgezet onderwijs of mbo.

In de praktijk: zaaien en oogsten met GrowWizzKid

“Het heeft op kinderen een magisch effect dat je een zaadje in de grond stopt en er een wortel uithaalt”, vertelt Gonneke Hak, leerkracht van groep 5/6 van Basisschool De Kameleon in Papendrecht. De school ging aan de slag met moestuinieren met GrowWizzKid, een Gezonde School-activiteit. Lees verder.

Meer weten?

Ga naar Jonglereneten.nl/provincie en selecteer de provincie waar jouw school staat. Je vindt daar ook de contactgegevens van de makelaar Jong Leren Eten in jouw regio. Hij of zij kan meedenken over geschikte activiteiten en organisaties in de buurt.