CORPUS ambassadeur vignet Gezonde School

CORPUS is de eerste ambassadeur van vignet Gezonde School. De kernwaarden van CORPUS, Veel bewegen, Verantwoord eten en Gezond leven, sluiten namelijk goed aan bij de Gezonde School. Een bezoek aan CORPUS kan leerlingen nog meer informeren, inspireren en motiveren om gezond te leven. Voor scholen met een vignet heeft CORPUS speciale aanbiedingen.

In CORPUS maak je in 55 minuten een reis door het menselijk lichaam. Je ziet, hoort en beleeft hier hoe het menselijk lichaam werkt. Na dit avontuur kan je in de Medische Infotheek door interactieve games, filmpjes en quizzen je kennis nog verder uitbreiden.

Speciaal aanbod voor vignetscholen: Water arrangement

CORPUS heeft een mooi aanbod voor alle scholen met een vignet Gezonde School; het zogenaamde Water arrangement. Dit arrangement is ontwikkeld om leerlingen te informeren, motiveren en stimuleren gezond te leven, met de focus op Water. Want Water drinken is gezond!

Wat houdt het arrangement in?

De leerlingen maken eerst een ‘reis door de mens’ bij CORPUS. Hierna kunnen de leerlingen een educatieve speurtocht maken door de Medische infotheek, met verschillende interactieve games en testjes.

Aansluitend gaan de leerlingen naar ‘Tapuit’, het interactieve bezoekerscentrum van Dunea in Meijendel. Dit is een deel van het duingebied van Wassenaar. Hoe wordt kraanwater van duinwater gemaakt voor ruim 1,2 miljoen mensen? Waarom is water drinken gezond? Ook maken ze een tocht door de duinen naar de filtratieplassen, waar het water gezuiverd wordt. Tot slot kunnen de leerlingen hun kennis testen met een Waterquiz.

Meer informatie

Voor meer informatie over dit arrangement en reservering kunt u contact opnemen met CORPUS via telefoonnummer 071-7510200.

Meer informatie over CORPUS en Dunea.

Voor meer informatie over hoe gezond water drinken is, verwijzen we graag naar de website van JOGG.

Ook gevonden