Benieuwd naar ervaringen met de pilot van de stimuleringsregeling Gezond en Veilig Werken? Lees hieronder verder.

 

Van betekenis zijn voor studenten

Gezondheid is heel breed en dat wordt op veel mbo middelbaar beroepsonderwijs (middelbaar beroepsonderwijs)-instellingen begrepen. Saskia van Breugel adviseert al jaren scholen die werk willen maken van een gezonde leefstijl. Haar belangijkste advies: spreek studenten aan op wat voor hen nú belangrijk is. Lees verder in 'Scholen willen écht iets betekenen voor studenten'.

 

Decoratieve foto van een student die naar de camera lacht en zijn gehoorbescherming opdoet. Op de achtergrond is een medestudent aan het werken achter een werkbank. Ook hij draagt gehoorbescherming.

Een gezonde en leuke loopbaan

Scholen die gebruikmaken van de stimuleringsregeling Gezond en Veilig Werken, krijgen advies van een arbodeskundige. Met 25 jaar ervaring weet arbodeskundige Saskia Gorissen veel over arbeidsrisico's en kan ze waardvolle input geven. Daar zijn studenten weleens van onder de indruk. Uiteindelijk kunnen zij met die kennis goed van start met hun loopbaan. Lees verder in Een gezonde en leuke loopbaan voor mbo-studenten.

 

Gezonde, vitale studenten

Dankzij de pilot met de stimuleringsregeling Gezond en Veilig Werken leren studenten aan het Astrum College al hoe ze gezond en vitaal blijven in hun werk. Zo startte het schoolteam startte met nieuwe activiteiten en speelt het in op risicofactoren. “Dit wordt zeker weten een vast onderdeel in ons curriculum”, vertelt Sophie Sommers van het Astrum College. Lees verder in Studenten leren gezond en vitaal blijven.

 

Kick-off De Rooi Pannen

De start van de pilot is in 2022 ingeluid met een kick-off op De Rooi Pannen. Lees meer over de kick-off.