Wat kunt u verwachten?

Eerder heeft u een aanvraag gedaan voor ondersteuning bij het werken aan Gezonde School. Op deze pagina leest u hoe u met de verschillende onderdelen aan de slag gaat, wat u van ons kunt verwachten en wat wij van u verwachten.

Ondersteuningsronde 2015 - 2016

 • Aanvraagperiode:
  • 12 februari tot en met 16 maart 2015
 • Toekenning: 
  • Mei 2015

Advies-op-maat

U krijgt gratis advies-op-maat van een Gezonde School-adviseur (vaak werkzaam bij de GGDGemeentelijke Gezondheidsdienst (Municipal Public Health Service)) over gezondheidsactiviteiten en passende maatregelen. Samen met zo’n adviseur stelt u bijvoorbeeld een plan op om de gezondheid van uw leerlingen/studenten te verbeteren. Uit ervaring blijkt dat een school in drie of vier adviesgesprekken goed is geholpen.

Ondersteuningsronde 2015 - 2016

U moet vóór 1 november 2015 met de Gezonde School-adviseur afspraken hebben gemaakt over de uitvoering bij u op school. Doet u dit niet, dan vervalt de ondersteuning. We raden u aan om na de toekenning zelf ook alvast contact op te nemen met deze adviseur. U vindt de contactgegevens in de toekenningsbrief van mei.

 • Kijk in het schema voor contactpersonen van de GGD en Onderwijsraden.
 • Wilt u weten tot welke GGD Gemeentelijke gezondheidsdienst (Gemeentelijke gezondheidsdienst)-regio uw school behoort, vul dan op GGD.nl uw postcode of gemeente in om de dichtstbijzijnde GGD te vinden.

Gezonde School-activiteit

U heeft extra ondersteuning toegekend gekregen bij een Gezonde School-activiteit of lespakket. De extra ondersteuning bestaat uit een financiële bijdrage of gratis deskundige begeleiding. Dit verschilt per activiteit.

De toekenning is geldig voor het lopend schooljaar. Om alles te organiseren, is het nodig dat u afspraken maakt over de toegekende Gezonde School-activiteit met de eigenaar van de activiteit of de GGD. Gemeentelijke Gezondheidsdienst (Municipal Public Health Service)

Ondersteuningsronde 2015 - 2016

U moet vóór 1 november 2015 met de eigenaar van de activiteit of de GGDGemeentelijke Gezondheidsdienst (Municipal Public Health Service) afspraken hebben gemaakt over de uitvoering bij u op school. Doet u dit niet, dan vervalt de ondersteuning.

Neem na de toekenning zelf contact op met de eigenaar van de activiteit. U vindt de contactgegevens in de toekenningsbrief van mei.

Let op: aan de financiële tegemoetkoming zijn voorwaarden verbonden. Zo geldt voor alle activiteiten dat de kosten en de uitvoering daadwerkelijk moet zijn gerealiseerd in het schooljaar 2015 - 2016. Daarnaast kunnen per activiteit de voorwaarden variëren. Let ook goed op de startdatum, als u eerder start dan in het keuzemenu is aangegeven, vervalt de bijdrage.

Ruilen is niet mogelijk

De ondersteuning die u nu toegekend heeft gekregen, kunt u niet ruilen met een ander onderdeel binnen het ondersteuningsaanbod. 

Vergoeding taakuren

Met deze vergoeding van de inzet van taakuren stelt u in het nieuwe schooljaar een eigen medewerker aan. De medewerker gaat aan de slag met het uitvoeren van schoolgezondheidsbeleid, bijvoorbeeld door:

 • Het opzetten van een werkgroep Gezonde School,
 • Het schrijven van schoolgezondheidsbeleid,
 • Of het toewerken naar en aanvragen van het vignet Gezonde School.

Let op: Uw school kan de vergoeding niet inzetten voor het volgen van externe trainingen of het kopen van lespakketten. U moet aantonen dat u het bedrag inzet voor specifieke thema’s binnen Gezonde School.

Hoe ontvangt u de vergoeding?

Om de vergoeding te ontvangen moet uw school een factuur sturen en het digitaal verantwoordingsformulier invullen. Hoe u dat doet? Lees meer op de pagina over de vergoeding van taakuren.