U bent hier

Ondersteuningsronde 2016

Vragen?

Heeft u na het lezen van de informatie en de veelgestelde vragen over het ondersteuningsaanbod nog vragen? Mail dan naar: gezondeschool@rivm.nl onder vermelding van "ondersteuningsronde 2016".

Voor het ondersteuningsaanbod Gezonde School 2015 was de belangstelling overweldigend. Helaas hebben we toen veel scholen moeten teleurstellen. Maar door extra financiering van de ministeries van OCW en VWS en de Hartstichting is een nieuwe ronde van het ondersteuningsaanbod in 2016 mogelijk.

Voor welke scholen?

Vanwege het beperkte budget was het alleen voor een geselecteerde groep scholen mogelijk om een aanvraag voor ondersteuning in te dienen. De volgende scholen konden van 15 november tot en met 18 december 2015 via een online formulier een aanvraag doen:

  • Basisscholen die in 2015 aan Het Nationaal Schoolontbijt hebben deelgenomen.
  • Alle po- en vo-schoollocaties waarvan de aanvraag in 2015 niet of deels is toegekend.
  • Alle mbo-schoollocaties.

Het ondersteuningsaanbod

Het ondersteuningsaanbod bestaat uit een geldbedrag van € 2.800,-. Schoollocaties kiezen zelf hoe ze dit bedrag inzetten:

  • Begeleiding door een Gezonde Schooladviseur (maximaal € 800,-, /ongeveer 10 uur) is een vast gegeven. Dit is voor het begeleiden van de aanvraag van een themacertificaat van het vignet Gezonde School.
  • Een bedrag van € 2.000,- voor de vergoeding van taakuren van een eigen medewerker van de school voor het voldoen aan de voorwaarden en realiseren van de aanvraag voor een themacertificaat van het vignet. En/óf een Gezonde School-activiteit die nodig is voor het aanvragen van een themacertificaat van het vignet Gezonde School. Bekijk de activiteiten.

Meer over de ondersteuningsmogelijkheden

Contact

Heeft u een vraag? Stuur een e-mail naar gezondeschool@rivm.nl onder vermelding van ‘ondersteuningsaanbod Gezonde School 2016’. De servicedesk is beperkt telefonisch bereikbaar. Daarom vragen wij u per mail contact op te nemen.

 

Ook gevonden

Afdrukken:

Via printer