U bent hier

Scholen en fondsenwerving

Stel:

  • U wilt heel graag iets bereiken en dat met een club mensen voor elkaar krijgen.
  • Dat betekent dat u plannen gaat maken en eerste stappen gaat zetten.
  • Er komt altijd een moment waarop u de vraag stelt: hoe financieren we dit?
  • Met voldoende energie om door te pakken gaat dat lukken! En: ga op zoek naar de juiste mensen om jullie droomproject voor elkaar te krijgen.

We hebben geen kant- en klare handleiding voor u waarmee we u precies vertellen hoe u de financiering van jullie Gezonde Schoolplein voor elkaar krijgt. En dat is ook helemaal niet nodig! Waar het om gaat is dat u de juiste mensen om u heen verzamelt die samen dezelfde droom delen.

Het plein zorgt ervoor dat we meer naar buiten gaan

We lezen in het zonnetje, zijn sportief bezig en ontdekken de wereld in ons buitenlokaal. Het spel van de kinderen is zoveel mooier en gericht op samen met elkaar. Ze voelen zich verantwoordelijk voor het plein. Het plein is er ook voor de buurt. Lekker picknicken met de familie in het weekend en oma die met haar kleinkind naar ons plein komt. Het is een ontmoetingsplek waar mensen elkaar treffen. Het plein is ons visitekaartje. Vanuit alle richtingen willen mensen en bedrijven zich verbinden aan ons plein. Dat geeft zoveel energie!

- Martine van Metelen, schoolleider van de Koningin Emmaschool.

Vele manieren van fondsenwerving

Er zijn heel veel manieren om financiering te vinden voor jullie droomproject. Bij een fysieke verandering, zoals het realiseren van een Gezond Schoolplein zijn verschillende fases waarin op verschillende manieren kan worden samengewerkt.

  1. De eerste plannen: De eerste plannen zijn op papier gezet. Een verhaal dat staat als een huis: waarom doen we dit? Met wie? Wat hebben we nodig? In deze fase kunt u starten met geld aanvragen bij fondsen.
  2. Het eerste ontwerp is gemaakt: Van een eerste beeld worden veel mensen enthousiast. Dit is het moment om concreet fondsen te gaan werven voor specifieke elementen in het plan. Ook dit kan op verschillende manieren.

Ook gevonden

Afdrukken:

Via printer