Regiobijeenkomsten Gezonde Schoolpleinen

Inhoud van deze regiobijeenkomsten

Hoe kunt u als school een Gezond Schoolplein realiseren, gebruiken en onderhouden? Deze vraag staat centraal op de regiobijeenkomsten van Gezonde Schoolpleinen. Deze bijeenkomsten worden de komende tijd door heel het land georganiseerd. Deelname is kosteloos!

Er ligt nu een plein waar kinderen flink uitgedaagd worden

Er ligt nu een plein waar kinderen flink uitgedaagd worden met een diversiteit aan speelmogelijkheden. We hebben nu de beschikking over een moestuin. Kinderen kunnen veel bewuster de veranderingen van de seizoenen meemaken, komen meer te weten over het groei- en bloei proces én waar nodig krijgen ze hopelijk meer respect voor de natuur. Hier kan geen natuurboek of digibord tegenop! Hoe mooi zal het zijn als we straks appelmoes of appeltaart kunnen maken van onze eigen appels. Ik vind het mooi om te zien dat uit de eerste wilde ideeën voor het plaatsen van achtbanen en zwembaden op het plein, uiteindelijk zo’n mooi, veelzijdig en groen plein is ontstaan. Hier kunnen we jaren mee vooruit!

- Bastiaan Top, directeur van ’t Carillon

Voor wie?

De bijeenkomsten zijn bedoeld voor iedereen die bezig is met of geïnteresseerd is in het groener en gezonder maken van de schoolomgeving in het primair-, voortgezet- en middelbaar beroepsonderwijs. Dus bent u bij een school werkzaam, bijvoorbeeld als bestuurder, directeur, leerkracht of facilitair manager? Bent u als ouder, vrijwilliger of professional betrokken bij een groen en gezond schoolplein? Of wilt u hierbij betrokken raken? Dan is deze bijeenkomst interessant voor u!

Wanneer en waar?

Hieronder vindt u de planning voor de bijeenkomsten in de provincies.

Krijg een indruk van deze regiobijeenkomsten...

27 november 2015 was de tweede regiobijeenkomst in Ede, bekijk de presentatie en foto's in het verslag! Interessant? Houd dan onderstaande data in de gaten.

Provincie Wanneer? Waar?
Utrecht  30 november 2016  De Weide Wereld, Vleuten