Elke dag buitenlesdag

Bron foto's: 'naar buiten' door de makers van Ouders van nu.

Buitenlesdag 2017

Dinsdag 11 april 2017 is het weer Nationale Buitenlesdag! De eerste Buitenlesdag in 2016 was een groot succes. Meld je aan voor de Buitenlesdag op www.buitenlesdag.nl.

Buitenlesdag 2016

De eerste Buitenlesdag op 12 april 2016 was voor leerlingen van 135 scholen een dag om nooit te vergeten. Ook de media waren enthousiast over de dag, bijvoorbeeld:

Wat kinderen en leerkrachten van al die buitenlessen vonden, zie je hiernaast (klik op de afbeelding).

Tips

Elke dag kan een Buitenlesdag zijn! Wil je ook met de klas naar buiten? Laat je inspireren door de onderstaande documenten uit 2016. Deze documenten bieden tips en lesideeën voor een goede voorbereiding op een Buitenlesdag.

Wil je zelf aan de slag met de ontwikkeling van een Gezond Schoolplein? Kijk dan op www.gezondeschoolpleinen.nl

Buiten leren goed voor kinderbrein

Op Buitenlesdag 2016 werden twee onderzoeken gepresenteerd: de Rapportage Buitenles van DUO en een literatuurstudie naar het belang van buitenlessen. Daaruit blijkt onder andere dat twee derde van alle leerkrachten vaker buiten les zou willen geven. Ook is buiten leren goed voor het kinderbrein: met meer sport en spel, meer beweging, een beter lichaamsbesef en meer vrije speeltijd kunnen leerlingen cognitief beter presteren. Meer over de onderzoeken:

Zie hier hoe leuk een Buitenlesdag is

Gezonde Schoolpleinen

De Buitenlesdag is een initiatief van het project Gezonde Schoolpleinen. Vanuit dat project helpen Jantje Beton, IVN, het RIVM Centrum Gezond Leven, de PO-Raad, VO-raad en MBO Raad tot eind 2016 in totaal zeventig scholen uit het basisonderwijs, voortgezet onderwijs en middelbaar beroepsonderwijs met de realisatie van een Gezond Schoolplein. Een Gezond Schoolplein geeft leerlingen de ruimte om te leren, bewegen en spelen in een uitdagende, groene en rookvrije omgeving. Dat heeft een gunstig effect op de gezondheid, concentratie en leerprestaties.

Ook gevonden